Ajokeli muuttuu yöllä huonoksi suuressa osassa maata

Ajokeli muuttuu yön aikana huonoksi suuressa osassa maata, varoittaa Ilmatieteen laitos. Autoilua vaikeuttavat lumi- ja räntäsade sekä jäätyvät tienpinnat.

Huonoa ajokeliä on luvassa Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Etelä-Savoon, Pohjois-Karjalaan, Etelä-Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle.

Uudellamaalla on satanut paljon lunta ja räntää jo tänään. Pelastuslaitoksen mukaan sää aiheutti kolareita ainakin Keravalla ja Lohjalla.

Sää pysyy viileänä ja epävakaisena vielä koko alkuviikon.Lämpötila liikkuu 5-10 asteen tiedoilla. Pohjoisessa Suomessa on viileämpää.

Yöt ovat alkuviikosta pääasiassa selkeitä, mutta yöpakkasia voi olla Etelä-Suomessa asti.

Viikonloppuna koko maassa koettiin ajoittaisia lumi- tai räntäkuuroja. Tänään lunta ja räntää satoi Pohjanmaalla paikoittain hyvinkin sakeasti.

Päivystävä meteorologi Marjo Hoikkanen Ilmatieteen laitokselta kertoo, että sää alkaa lämmetä torstaista lähtien. Aurinkoisilla alueilla lämpötila voi olla yli 10 astetta. Myös sateet ovat mahdollisia, ja pohjoisessa ne voivat tulla räntänä ja lumena.

- Muuallakin maassa voi olla sadekuuroja, muttei enää räntää ja lunta, Hoikkanen sanoo.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaa kotiapua lapsiperheille sekä joustoa perusturvan tilkkutäkkiin

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa

Valtralla pääsee lokakuussa pikatyöhaastatteluun – yhtiö hakee yhteistyöllä osaajia traktorituotantoon

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.