Ajokokeisiin on jopa viikkojen jono – ruuhkaa erityisesti pääkaupunkiseudulla

Ajokortin saamiseen vaadittaviin kuljettajantutkintoihin voi olla tavallista enemmän jonoa, kerrotaan tutkintoja vastaanottavasta Ajovarmasta. Ruuhkan taustalla on etenkin se, että henkilöauton eli B-kortin ajokokeen kesto piteni heinäkuun alusta. Nyt liikenteessä ollaan tunti, kun aiemmin ajokoe kesti 45 minuuttia.

Ajovarman mukaan kuljettajantutkintoihin on ruuhkaa erityisesti pääkaupunkiseudulla mutta paikoin myös muualla Suomessa.

–  Jonotusajat (ajokokeisiin) ovat nyt tavanomaista pidemmät. Normaalisti ajan saa enintään kahden viikon kuluessa, mutta nyt mennään joillain paikkakunnilla kolmeen viikkoon – tai jopa vähän ylikin, Ajovarman toimitusjohtaja Hannu Pellikka kertoo STT:lle.

Yhtiö on rekrytoinut kesän aikana 20 uutta ajokokeen vastaanottajaa eri puolille Suomea. Pellikan mukaan lisäksi 15 ollaan vielä palkkaamassa ennen kaikkea pääkaupunkiseudulle.

Pidentyneen ajotutkintoajan lisäksi ruuhkapainetta ajokokeisiin voivat tuoda myös keventyneet opetusvaatimukset. B-korttiin vaadittavan ajo-opetuksen määrä puolittui heinäkuun alussa, mikä on voinut saada monen asiakkaan lykkäämään ajokortin hankintaa loppukesälle ja alkusyksylle.

–  Odotamme, että kysyntäpiikkiä olisi ajokokeisiin tulossa vähän pidemmälle (syksyyn) kuin normaalisti, Pellikka sanoo.

B-ajokortin saamiseksi vaaditaan heinäkuun alusta lähtien enää vähintään 14 ajotuntia ja 8 teoriatuntia eli yhteensä 22 tuntia. Ennen uudistusta pakollisia ajo- ja teoriatunteja oli yhteensä yli 40.

Kaikki pakollinen koulutus tulee nykyään saada ennen kuljettajantutkintoon menemistä, sillä ajokortin suorittamisessa on luovuttu jaosta eri tutkintovaiheisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.