Ajokortti halvemmaksi, mopoautot pois – Myös talven nopeusrajoitukset ärsyttävät suomalaisia

Ajokortin hinta ja hankinnan vaikeus ärsyttävät kansalaisia. Myös nopeusrajoitusten sitominen kalenteriin eikä ajokeliin aiheuttaa liikkuvissa ihmisissä närää.

Liikenne- ja viestintäministeriö keräsi lokakuussa kansalaisten ja järjestöjen näkemyksiä liikenteestä.

Ajokortin osalta palautetta annettiin eniten kortin hinnasta ja sen hankkimisen vaikeudesta. Tutkintopainotteinen ajokortin saaminen sai kannatusta, samoin netin kautta tehtävä teoriaopetus.

Toiveita esitettiin ajokorttivaatimuksiin, hankinnan eri vaiheisiin ja opetusluvan rooliin. 16-vuotiaille toivottiin harjoitteluoikeutta sekä mopoautojen korvaamista nopeusrajoitetuilla henkilöautoilla.

Kalenterin mukaan määräytyvät nopeusrajoitukset aiheuttivat nekin kansalaisissa närää. Kommenteissa toivottiin nopeusrajoitusten sovittamista nykyistä paremmin ajokeliin. Myös ajoneuvokohtaiset nopeusrajoitukset puhuttavat kansalaisia.

Taksisääntelyn ja muun henkilöliikenteen sääntelyn purkaminen osittain tai kokonaan saa suomalaisilta kannatusta. Toisaalta osa myös tuki nykytilan säilyttämistä.

Kyselyn toteutti Fountain Park. Kyselytutkimuksessa oli käyntejä noin 2 500 ja ehdotuksia jätettiin vajaa 1 400. Kyselyssä oli mahdollista kertoa, mitä säännöksiä pitäisi purkaa ja mitä muuttaa ja mitä muita uudistuksia pitäisi toteuttaa. Lopuksi vastaajalla oli mahdollisuus laittaa kyselyyn tulleita ehdotuksia paremmuusjärjestykseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .