Akava ja STTK: Hallituksen eläkepäätös peruttava

Palkansaajajärjestöt Akava ja STTK lisäsivät paineita hallituksen eläkepäätöstä kohtaan aivan pääministeri Matti Vanhasen tapaamisen alla. Akavan puheenjohtajisto ja STTK:n hallitus vaativat hallitusta perumaan aikeensa korottaa eläkeikää.

Molemmat järjestöt ovat valmiita neuvottelemaan työurien pidentämisestä, mutta eivät hallituksen esittämältä pohjalta. Ne epäilevät, että eläkeiän nosto kahdella vuodella vain kiihdyttää varhaista eläkkeelle jäämistä.

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mukaan tavoitteena on, ettei hallituksen ja palkansaajien välille revennyt konflikti enää syvenisi.

– Mutta ei nyt hyvältä näytä, hän kuvasi.

Molemmat järjestöt odottavat myös, että tapaamisessa Vanhasen kanssa käydään tänään tarkkaan läpi, ovatko hallitus ja järjestöt yhtä mieltä työttömyyseläkeputkesta, osa-aikaeläkkeistä ja vuorotteluvapaasta.

Jos sopua ei löydy, myös keskustelut seuraavasta palkkakierroksesta ja palkkamaltista lykkäytyvät, sanoi Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen. Suunnitelmissa on myös valtakunnallinen luottamusmieskokous ensi viikon lauantain tai nettiaddressin kokoaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.