Akava kiittelee työaikalakipäätöksiä, mutta halajaa lisää voimavaroja korkeakouluille

Akava kiittelee hallituksen päätöksiä työaikalain uudistamisessa. Korkeasti koulutettujen etujärjestö on tyytyväinen kehysriihen päätöksiin työaikalain laajasta soveltamisalasta ja siitä, että asiantuntijat ja esimiehet jäävät työaikalain piiriin.

Tiedotteessaan Akava kirjoittaa arvostavansa myös sitä, että hallitus kuuli työmarkkinajärjestöjä muun muassa kehittämällä muunto- ja täydennyskoulutusta.

Akava kiittelee työttömyysturvan aktiivimalliin tehtyjä korjauksia ja sitä, että työttömien palveluihin kohdennettuja työvoimaresursseja lisättiin tuntuvasti.

– Pidämme tervetulleena, että jatkossa aktiivisuusvelvoite on mahdollista täyttää osallistumalla muidenkin kuin työvoimaviranomaisen järjestämiin palveluihin. Ammattiliitot ja niiden perustamat työllistymisyhdistykset järjestävät työllistymisen tueksi laadukkaita palveluja, korostaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava painottaa, että karenssijärjestelmää tulee jatkossa uudistaa joustavampaan suuntaan.

Etujärjestö on sen sijaan tyytymätön yritystukityöryhmän toimintaan. Työryhmä ei onnistunut tukijärjestelmän uudistamisessa, eikä kehysriihessäkään tehty uusia linjauksia.

– Yritystukien uudistaminen olisi tarpeen erityisesti voimavarojen kohdentamiseksi uuden luomiseen. Yritysten innovaatiotukien kokonaismäärä on Suomessa kansainvälisesti matalalla tasolla. Tarvitaan 150–200 miljoonan euron lisäpanostukset, jotta yritysten innovaatiotoiminta parantaisi kestävästi kasvua, työllisyyttä ja kilpailukykyä. Kuluvalla vaalikaudella voimavaroja pitää saada vielä lisää, vaikka isompien askelten ottaminen jää seuraavalle vaalikaudelle, sanoo Fjäder tiedotteessa.

Akavan mukaan nyt on aika tehdä kestäviä ratkaisuja, joilla taataan kaikkien työikäisten järjestelmällinen osaamisen kehittäminen. Osa kestävää ratkaisua olisi Akavan mukaan ollut korkeakoulujen voimavarojen lisääminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.