Alaikäisten vastaanottokeskuksen liepeiltä asemies kiinni Espoossa

Espoossa sijaitsevan Rinnekodin tuntumassa otettiin myöhään eilisiltana kiinni 47-vuotias päihtynyt mies, joka ampui merkinantopistoolilla vahinkoja aiheuttamatta. Poliisin mukaan valopistooli oli muutettu rakenteeltaan niin, että tekoa tutkitaan ampuma-aserikoksena.

Rinnekodissa avautui syyskuussa uusi vastaanottoyksikkö, johon majoitetaan alaikäisiä, yksin maahan saapuneita turvapaikanhakijoita.

–?Mies oli ampunut merkinantopistoolilla ilmaan. Mistään ei löytynyt osumajälkiä. Huvittelumielessä oli omien sanojensa mukaan ammuskellut siellä, kertoo rikosylikonstaapeli Tero Wahlman Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Kiinniotetun miehen hallusta löytyi myös muutama haulikon patruuna, muttei yhtään hylsyä. Merkinantopistooli ei sovellu sellaisenaan haulikon patruunoiden ampumiseen.

– En tiedä, onko hänellä ollut joku holkki tai ei. Sitä tutkitaan. Viime kädessä on ihan mahdotonta tietää, mitä miehen päässä on liikkunut. Hän väittää, että ammuskelu ei liity millään tavalla turvapaikanhakijoihin tai Rinnekotiin.

Rinnekoti-Säätiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon ja opetustoimen palveluja erityisesti kehitysvammaisille.

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen oleskelutilan kolme ikkunaruutua rikottiin viime yönä heittämällä tiiliskiviä laseista läpi. Tiloissa oli sisällä muutama ihminen, mutta kukaan heistä ei loukkaantunut. Paikalta poistui juosten ainakin kaksi henkilöä, mutta heitä ei tavoitettu. Poliisi tutkii tätä tapausta törkeänä kotirauhan rikkomisena.

Muualla Suomessa on ollut tiettävästi rauhallista. Poliisit eri puolilta maata kertovat STT:lle, että eilisilta, yö ja aamu ovat olleet rauhallisia vastaanottokeskuksien lähellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.