Vanhemmat rikkovat liikennesääntöä alakoulun pihalla päivittäin: "Tää on semmoinen käytäntö"

Jyväskylän normaalikoulun alakoulun oppilaat joutuvat puikkelehtimaan autojen välissä päivittäin. Ajamisen koulun pihalla kieltävä liikennemerkki jää usein monelta koululaisen vanhemmalta huomioimatta.

Keskisuomalainen seurasi koulun pihalle saapuvaa liikennettä ja kysyi kuljettajilta, miksi he ajavat vastoin sääntöjä. Kuljettajat myönsivät, että piha-alueen liikenne on ongelma. Syitä kieltomerkin noudattamatta jättämiseen olivat kuitenkin kiire ja epähuomio. Jotkut jopa tiesivät rikkovansa liikennesääntöjä.

– Kyllä huomasin, tää on semmoinen käytäntö, eräs aikuinen kommentoi.

Myöskään kieltomerkin kylkeen laitettu lisäkilpi ”huoltoajo sallittu” ei oikeuta koululaisen kuljettamista piha-alueelle. Huoltoajoksi lasketaan mm. taksikuljetus, kiinteistön, sillä olevien rakennusten, tilojen ja laitteiden huoltoon tai vartiointiin liittyvä ajo sekä useamman kuin yhden alle seitsemän vuotiaan lapsen kuljettaminen. Suurin osa normaalikoulun oppilaista on jo täyttänyt kuitenkin seitsemän vuotta.

– Vahinkoja ei ole onneksi vielä tapahtunut, mutta kyllä semmoisista läheltä piti -tilanteista on raportoitu. Vanhemmat ovat olleet huolissaan, toteaa Jyväskylän normaalikoulun alakoulun rehtori Markus Leppiniemi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .