Alavartaloon ammuttu nuori mies tuotiin sairaalaan aamuyöllä – neljä otettu kiinni

Neljä miestä otettu kiinni, heitä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Hyvinkään sairaalaan Uudellamaalla tuotiin lauantaina aamuyöstä suomalainen nuori mies, jota oli ammuttu alavartaloon, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisi sai tapahtuneesta ilmoituksen aamukolmen jälkeen.

Uhrilla ei poliisin mukaan ole hengenvaaraa. Ammuttu mies tuotiin sairaalaan autolla, jonka poliisipartio yhytti lähialueelta pian tapahtuneen jälkeen.

Pysäytetystä autosta poliisi löysi neljä miestä, joilla oli mukanaan tuliase ja epäiltyä huumausainetta.

– En tässä kohtaa tutkinnallisista syistä ryhdy epäiltyjen taustoja avaamaan sen enempää. Teemme asian vakavuuden ja laadun edellyttämät toimenpiteet, kertoo yleisjohtajana toimiva rikoskomisario Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan miesten hallusta löytynyt tuliase sopii yhteen uhrin ampumahaavan kanssa, mutta aseen tyyppiä ei tarkemmin kerrota julkisuuteen.

– Asetta voidaan pitää soveltuvana vammanaiheuttajana tähän aiheutettuun ampumahaavaan. Tutkinnallisista syistä en lähde sen tarkemmin avaamaan asiaa tässä kohdin, mutta ampumahaava ei ole aiheuttanut hengenvaaraa tämän hetkisten tietojen mukaan, Kiiski kertoo.

Tapon tai murhan yritystä ei epäillä

Autosta kiinni otettuja miehiä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Toistaiseksi tapausta ei kuitenkaan tutkita tapon yrityksenä tai muunlaisena yritettynä henkirikoksena.

– Sitä selvitetään esitutkinnassa. Tapon yrityksessä ja törkeässä pahoinpitelyssä on eri kriteerit rikoksen tunnusmerkistön täyttymisen osalta, ja näillä tiedossa olevilla tosiseikoilla törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistö on se, jonka täyttymistä tämän rikoksen kohdalla epäillään, Kiiski kertoo.

Rikoskomisarion mukaan esitutkintatoimenpiteiden kautta ja kuulusteluvaiheessa selviää, onko tapauksen kohdalla syytä epäillä lisäksi muita rikosnimikkeitä.

Huumeeksi epäiltyä ainetta löytyi miesten autosta poliisin mukaan sen verran huomattava määrä, että on syytä epäillä huumausainerikosta. Epäillyn huumeen tyyppiä ei kerrottu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .