Aleksi Valavuorelle vaaditaan sakkoja rahankeräysrikoksesta

Nettikeräyksellä tuotiin venezuelalaishiihtäjä Lahden MM-kisoihin.

Syyttäjä vaatii urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuorelle sakkoja rahankeräysrikoksesta. Asiaa alettiin käsitellä tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan Valavuori keräsi yli 4 000 euroa venezuelalaishiihtäjän saamiseksi Lahden MM-kisoihin, vaikka hänellä ei ollut keräykseen rahankeräyslaissa tarkoitettua lupaa.

Rahaa kerättiin GoFundMe-nettisivuston kautta, jonka lisäksi Valavuori vetosi yleisöön myös Facebookissa ja Twitterissä, syyttäjä katsoo haastehakemuksessa.

Syyttäjän mukaan rahaa kertyi kaikkiaan 4047,29 euroa ja ne käytettiin pääasiassa hiihtäjän matka-, majoitus- ja ruokakuluihin.

Valavuori on myöntänyt perustaneensa keräyksen mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen. Esitutkinnassa hän kertoi toimineensa asiassa vilpittömässä mielessä ja avoimesti.

Valavuori sanoi Iltalehdelle viime kuussa, että katsoo toimintansa olleen täysin laillista kansainvälistä urheilusponsorointia.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.