Alkoholi- ja tupakkaostoksiin kolmenkympin sääntö

Alkoholia, tupakkaa tai tupakointivälineitä ostavan ikä tarkastetaan vastedes aina, jos asiakas vaikuttaa alle 30-vuotiaalta. Ohjeistus koskee huomisesta lähtien kaikkia keskeisiä kauppaketjuja ja R-kioskeja.

Päivittäistavarakauppa haluaa uudistuksella kitkeä täysin alkoholin ja tupakan myynnin alaikäisille. Tähän asti henkilöpaperit on pitänyt kysyä kaikilta alle 23-vuotiaalta vaikuttavilta.

- Papereita tullaan tarkastamaan huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin, arvioi toimitusjohtaja Kari Luoto.

Alalla arvioidaan, että uudistus madaltaa kynnystä ottaa kontaktia asiakkaaseen, koska myyjät saavat luvan kysellä myös entistä vanhempien henkilöllisyystodistuksia.

- Meidän suomalaisten on yleisesti vaikeaa ottaa yhteyttä toiseen ihmiseen. Kysyminen ja puhuminen arasta aiheesta kuten iästä tuntuu olevan joskus vähän vaikeaa, arvioi Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Päivittäistavarakaupan mukaan ikänsä voi todistaa kaupassa tai kioskilla kuvallisella henkilökortilla, passilla, ajokortilla tai mopokortilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vuh! Tässä ovat vuoden virkakoirat vuosimallia 2019 – Aino käräytti yli 1200 kiloa elintarvikkeita, Cena teki merkittäviä huumelöytöjä ulkomailla

Jyväskylän Huhtasuolla vesihuoltotöiden takia liikennejärjestelyjä

Keski-ikäisellä naisella todettu tuhkarokko Hämeenlinnassa, keskussairaala neuvoo päivystyksessä asioineita tarkistamaan rokotussuojaansa

Hippokselle ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa uusi pysäköintirajoitus – lappuliisa on ollut alkuviikosta ahkerana

Ei herkille! Näitä sketsejä Pirkka-Pekka Petelius pyytää nyt anteeksi – "Lähemme tuon Soikhian kanssa nyt tuonne etelähän naishiin!"

Jyväskyläläisnainen teki tiliä nettipetoksilla – syöttötuoli osoittautui myyntihitiksi

Jyväskylä ei ehkä suljekaan kolmea vanhusten päiväkeskusta – kohtalo yhä auki

Matti Pietiläisen uutisanalyysi: Viisi vuotta on pitkä aika myös Sirpa Paaterolle – Ennen piti "vaarallisena ajatteluna" ja nyt väläytti itse Postin jakamista kahteen yhtiöön

IS: Koomikkokollega Aake Kalliala pitää Peteliuksen anteeksipyyntöä saamelaisille älyttömänä – "Pitää nyt nuoleskella"

Poliisin Karhu-ryhmän ex-varajohtajalle ehdotonta vankeutta poliisilaitoksen petosjutussa – Poliisilaitoksen hankinnat valmiusyksikössä perustuivat oikeuden mukaan luottamukseen, eikä niitä valvottu tarkasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.