Alkoholijuomien matkustajatuonti väheni jälleen – erityisesti oluita ja mietoja viinejä tuotiin vähemmän

Alkoholijuomien matkustajatuonti on vähentynyt reilulla viidesosalla viimeisen 12 kuukauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL:n tilastoraportin tarkasteluaikana suomalaismatkustajat toivat ulkomailta yhteensä 58 miljoonaa litraa alkoholijuomia.

Viime vuoden syyskuun ja tämän vuoden elokuun välillä matkustajat toivat vähemmän erityisesti oluita, siidereitä ja mietoja viinejä. Väkevien alkoholijuomien tuonti sen sijaan kasvoi hieman.

Matkustajat tuovat kuitenkin edelleen paljon panimotuotteita ulkomaan matkoiltaan. THL:n mukaan panimotuotteiden matkustajatuonti oli 39,6 miljoonaa litraa. Mietoja viinejä tuotiin 9,4 miljoonaa litraa ja väkeviä alkoholijuomia 7 miljoonaa litraa.

THL julkaisee alkoholin matkustajatuonnin tilastoja kolme kertaa vuodessa.

Edellinen raportointijakso ulottui viime vuoden toukokuusta tämän vuoden huhtikuuhun. Siihen verrattuna nykyisellä raportointijaksolla alkoholin matkustajatuonti kasvoi hieman, kun tarkastellaan määriä sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuina.

Sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna matkustajatuonnin määrä oli nyt 6,7 miljoonaa litraa, kun viime vuoden toukokuun ja tämän vuoden huhtikuun välillä se oli 6,4 miljoonaa litraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.