Alma Media hakee valituslupaa Johanna Korhosen kiistassa

Alma Media hakee korkeimmasta oikeudesta valituslupaa toimittaja Johanna Korhoseen liittyvässä kiistassa. Helsingin hovioikeus tuomitsi yhtiön noin 80 000 euron korvauksiin laittomista potkuista.

Korhonen sai lähtöpassit Alma Media -konserniin kuuluvan Lapin Kansan päätoimittajan paikalta toissa vuonna ennen kuin pesti ehti alkaa. Hovioikeuden mukaan potkut johtuivat pitkälti Korhosen sukupuolisesta suuntautumisesta.

Alma Media ei tänään halunnut tarkemmin valottaa valituslupahakemuksensa sisältöä. Yhtiö on aiemmin kertonut, ettei se purkanut Korhosen sopimusta hänen väittämillään perusteilla.

KKO voi myöntää valitusluvan, jos vastaavista tapauksista ei ole olemassa ennakkopäätöstä tai muusta painavasta syystä. Valituslupa voi lohjeta myös silloin, kun asiassa on tapahtunut jokin virhe, jonka perusteella ratkaisu olisi lain mukaan purettava tai poistettava.

KKO:hon tulee vuosittain noin 2 500 valituslupahakemusta. Alle kymmenessä prosentissa tapauksista valituslupa voidaan myöntää ja juttu ottaa KKO:n käsittelyyn.

Alma Media on STT:n toiseksi suurin omistaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.