Alma Median Telanne kieltäytyy eroamasta

Rovaniemellä ilmestyvän Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen potkuista syntynyt kiista kiihtyy. Lehden toimitus vaati torstaina Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta eroamaan. Telanne ei kuitenkaan aio jättää tehtäväänsä.

Korhonen on kertonut julkisuudessa, että Telanne päätti potkuista kuultuaan hänen elävän rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa. Lapin Kansan toimitusosasto käsitteli tilannetta kokouksessaan torstaina. Kannanotossaan se katsoo, että Telanne toimi työsuhteen purkaessaan harkitsemattomasti ja aiheutti vahinkoa lehdelle sekä koko Alma Media -konsernille.

Telanne sanoi torstaina Ylen uutisille, ettei hän edes harkitse eroa. Toimitusjohtajan mukaan hänellä on Alma Median hallituksen tuki takanaan.

Lapin Kansan toimitusosaston mukaan se ei tiedä mitään todellista syytä Korhosen potkuille.

Tuomi-Nikulalla kahdenlaista kantaa


Lapin Kansan eläkkeelle jäämässä oleva päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula vakuutti Keskisuomalaisen haastattelussa torstaina, ettei lehden toimituksessa ole harrastettu seksuaalista syrjintää. Ylen Lapin Radion torstaina julkaisemassa haastattelussa Tuomi-Nikula kuitenkin katsoo, että julkilesbon olisi vaikea työskennellä lehden päätoimittajana.

- Jos puhutaan ihmisestä, joka edustaa Lapin Kansaa, niin kyse ei ole vain lehden vaan koko maakunnan edustamisesta, Tuomi-Nikula sanoi.

- Minä ainakin kustantajana miettisin kaksi kertaa, valitsisinko sellaista päätoimittajaksi vai en.

Alma Median mukaan Korhosen potkut eivät johtuneet hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan. Konserni on puhunut työsopimuksen kirjoittamisen jälkeen syntyneestä luottamuspulasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.