Alma Median epäillyn työsyrjinnän toinen uhri on Johanna Vesikallio

Alma Median epäillyn työsyrjinnän uhrit ovat pitkän toimittajauran tehneitä naisia. Poliisi on tutkinut, syrjittiinkö Aamulehden päätoimittajan valinnassa Päivi Anttikoskea ja Johanna Vesikalliota perhesyiden perusteella.

Valtioneuvoston viestintäjohtajana nykyisin toimivan Anttikosken nimi tuli julkisuuteen jo viime vuonna, mutta torstaina paljastui, että toinen epäillyistä uhreista on Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vesikallio. Asiasta kertoi ensin Suomen Kuvalehti.

Vesikallio on aiemmin ollut Ylen A-studion juontaja ja STT:n yhteiskuntatoimituksen esimies. Anttikoski puolestaan on toiminut Helsingin Sanomien päätoimittajana ja useissa tehtävissä MTV:ssä.

Työsyrjinnästä epäiltynä on Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen lisäksi henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen, kertoi Suomen Kuvalehti.

Telanne on kiistänyt, että perhesyyt olisivat vaikuttaneet rekrytointiprosessiin. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen on aiemmin kertonut, että myös toinen epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Virpi Juvonen ei vastannut torstaina STT:n soittopyyntöihin. Johanna Vesikallio ei halunnut kommentoida tapausta.

Esitutkinta päättyi helmikuussa

Tutkinta alkoi viime vuonna, kun Anttikoski kertoi Suomen Kuvalehdelle kokemuksiaan, miksi hänen valintansa Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi kariutui. Aamulehden vastaavana päätoimittajana aloitti viime vuoden helmikuussa Jussi Tuulensuu, joka oli toiminut aiemmin virkaa tekevänä päätoimittajana.

Anttikosken puoliso ja lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle Anttikosken työn mukana. Telanne oli Anttikosken mukaan sanonut, ettei kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiä.

Poliisi kertoi aiemmin helmikuussa päättäneensä esitutkinnan. Epäilty työsyrjintä on tällä hetkellä syyteharkinnassa.

Telanteelle sakot syrjinnästä vuonna 2015

Alma Median toimitusjohtajana vuodesta 2005 asti toiminut Telanne on tuomittu aiemmin vastaavalla rikosnimikkeellä korkeinta oikeutta myöten.

Korkein oikeus korotti kesällä 2015 Telanteen sakkoja Johanna Korhosen työsyrjinnästä. Korhonen valittiin Lapin Kansan päätoimittajaksi vuonna 2008. Hänen työsuhteensa purettiin, kun tieto naispuolisosta ja puolison poliittisesta toiminnasta oli tullut ilmi.

Telanne tuomittiin perhesuhteiden ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuneesta syrjinnästä 40 päiväsakkoon eli maksamaan reilut 18  000 euroa. Aiemmin Helsingin hovioikeudessa päiväsakkoja tuli 15 ja maksettavaa lähes 7  000 euroa. Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .