Alman toimitusjohtaja Telanne Anttikoski-jupakasta: "Asiat käydään läpi poliisin kuulusteluissa"

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kiistää, että Aamulehden päätoimittajan rekrytointihaastatteluissa olisi kysytty yksityiselämän asioista. Telanne kommentoi Aamulehden päätoimittajahakua Lännen Medialle.

–Yksityiselämän asioista ei ole kysytty missään rekrytointihaastatteluissa, ei myöskään tämän haun yhteydessä. Päätoimittajaehdokkailta kysyttiin vain sitä, ovatko he valmiita muuttamaan lehden levikkialueelle. Siinä yhteydessä ehdokas on voinut itse kertoa, miten muu perhe aikoo toimia, Telanne sanoi keskiviikkona muun muassa Aamulehdessä julkaistussa jutussa.

Aamulehden päätoimittajahaku nousi esille, kun nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana toimiva Päivi Anttikoski kertoi Su omen Kuvalehdessä toissa viikolla, että hänen valintansa päätoimittajaksi kariutui viime vuonna siihen, etteivät hänen miehensä ja kouluikäinen lapsensa olisi muuttaneet Tampereelle.

Jupakassa on kyse siitä, että päätoimittajavalinnoissa on yleistä edellyttää päätoimittajan asuvan paikkakunnalla, mutta rekrytointipäätökseen ei saisi vaikuttaa se, missä perhe asuu.

Telanne on aiemmin kommentoinut asiaa vain lyhyesti Alma Median tiedotteessa eikä esimerkiksi ole vastannut STT:n haastattelupyyntöihin. Nyt hän avasi ensi kerran laajemmin näkemyksiään rekrytoinnista.

–  Meillä perhesyyt eivät ole rekrytoinneissa koskaan mikään valintaperuste. Ne eivät todellakaan ole vaikuttaneet miltään osin tähän tai mihinkään muuhunkaan rekrytointiprosessiin, Telanne sanoi Lännen Medialle.

Korkein oikeus tuomitsi Telanteen vuonna 2015 sakkoihin perhesuhteiden ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuneesta syrjinnästä. Tuomio liittyy siihen, että Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde purettiin, kun tieto tämän naispuolisosta ja puolison poliittisesta toiminnasta tuli ilmi.

Ex-päätoimittajan perheen asumisjärjestelyt "ok"

Anttikosken mukaan Telanne olisi sanonut tapaamisessa, että Anttikosken kymmenvuotias lapsi ei pärjää ilman äitiä. Telanne ei halua kiistää eikä myöntää tätä.

–  En voi avata julkisuudessa yksittäisiä haastatteluja enkä niiden sisältöjä. Ne kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin. Nämä asiat käydään läpi poliisin esitutkinnassa.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä työsyrjintänä.

STT:n tietojen mukaan Anttikoski ei ollut ainoa päätoimittajaehdokas, jolta kysyttiin perheasioista. Perheen muuttohalukkuus oli tietojen mukaan olennainen osa keskusteluja, joita rekrytointiyritys kävi päätoimittajaehdokkaiden kanssa.

Telanteen mukaan kyse on kuitenkin siitä, että haastateltavat ovat puhuneet perheasioista oma-aloitteisesti.

Keskustelua on herättänyt myös se, että Aamulehden edellisen päätoimittajan Jouko Jokisen perhe asui Helsingissä.

–  Se oli meille ihan ok järjestely, Telanne sanoi haastattelussa.

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.