Amerikkalaiskenraali Hodges kiitteli Niinisalon harjoitusta

"Suomalaiset aina tervetulleita Naton sotaharjoituksiin", Hodges painotti.

Yhdysvaltalaiskenraali Ben Hodges on tyytyväinen perjantaina Niinisalossa päättyneeseen Arrow16-harjoitukseen suomalaissotilaiden kanssa.

– Jos suomalaiset kutsuvat meidät ensi vuonna, haluaisin sen olevan vähintään tämäntasoinen harjoitus. Ehkäpä olisi mahdollisuus toteuttaa yhteisharjoitus ilmavoimien kanssa, Yhdysvaltain maavoimien Euroopan joukkojen komentajana toimiva kenraaliluutnantti Hodges tuumi.

Niinisalossa suomalaiset ja amerikkalaiset harjoittelivat kahdestaan, mutta Hodgesin mukaan suomalaiset ovat aina tervetulleita myös sotilasliitto Naton sotaharjoituksiin sekä kaikkiin monikansallisiin harjoituksiin, joissa Yhdysvallat on mukana.

– Haluan treenata suomalaisten sotilaiden kanssa missä ja milloin tahansa, kenraali painotti.

Tiedotustilaisuudessa venäläisen uutistoimiston Tassin toimittaja tiedusteli, oliko Arrow16 pelkästään harjoitus Suomen Puolustusvoimien kanssa vai oliko kyse esimerkiksi jonkinlaisesta voimannäytöstä Venäjää kohtaan.

– Meillä oli 130–140 sotilasta, joten en kutsuisi sitä voimannäytöksi, Hodges vastasi.

Hän sanoi muistavansa amerikkalaissotilaiden harjoitukset myös venäläissotilaiden kanssa.

– Joten tämä (Arrow16) on osa armeijan normaalia ammattimaisuutta.

 

Suomalaissotilaat tekivät vaikutuksen

 

Hodgesin mielestä Arrow16 tarjosi amerikkalaissotilaille erinomaisen mahdollisuuden harjoitella normaalista poikkeavassa maastossa suomalaissotilaiden ja heidän kalustonsa kanssa.

Amerikkalaissotilaisiin oli Hodgesin mukaan tehnyt vaikutuksen muun muassa nuorten suomalaissotilaiden fyysinen kunto ja motivaatio.

Harjoitus Yhdysvaltain joukkojen kanssa oli ensimmäinen lajissaan Maavoimille. Ennakolta huomiota herätti muun muassa se, että amerikkalaisilla oli mukanaan 17 panssaroitua Stryker-miehistönkuljetusajoneuvoa.

Arrow16:een osallistui varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista ja Utin jääkärirykmentistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.