Amfetamiinia haettiin Lahdesta Jyväskylään – kolmelle vankeustuomiot huumekaupoista

88,6 gramman amfetamiinikaupat syyskuussa 2016 toivat vankeustuomiot kolmelle miehelle Keski-Suomen käräjäoikeudessa. 29-vuotias jyväskyläläismies tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ehdottomaan vankeuteen yhdeksi vuodeksi.

20-vuotias jyväskyläläismies sai yhden vuoden ja yhden kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hänet oikeus määräsi myös valvontaan vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi. 28-vuotias lahtelaismies sai törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta yhden vuoden ja 15 päivän ehdollisen tuomion. Mieheltä takavarikoidut 1 500 euroa katsottiin saadun huumekaupoista ja ne määrättiin valtiolle.

20-vuotias myönsi syyllisyytensä rikokseen, mutta sanoi toimineensa yksin. Kaksi muuta kiistivät teon. Oikeus katsoi näytetyksi, että miehet toimivat yhteistyössä siten, että vanhempi jyväskyläläinen oli sopinut kaupoista lahtelaismiehen kanssa ja varannut nuoremmalle, aineet Lahdesta hakeneelle jyväskyläläiselle bussiliput matkaa varten ja oheistanut hänet kauppoihin. Mies oli myös toveriaan vastassa tämän saapuessa aineiden kanssa takaisin Jyväskylään, jossa toimintaa seurannut poliisi otti heidät kiinni.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .