Amk-opiskelijoita huolettaa työpaikan löytyminen opintojen jälkeen

Naisopiskelijat pelkäävät enemmän kuin miehet, että työpaikkaa ei löydy.

Iso osa ammattikorkeakouluopiskelijoista on huolissaan työpaikan löytymisestä opintojen päättymisen jälkeen, selviää STTK-Opiskelijoiden ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n tekemästä kyselystä. Naisopiskelijat pelkäävät enemmän kuin miehet, että työpaikkaa ei löydy. Naisista asiasta on huolissaan 45 ja miehistä 37 prosenttia.

– Vastaukset kertovat, että opiskelijoilla on halu työllistyä ja työelämään siirtymiseen suhtaudutaan vakavasti, sanoo SAMOK:n hallituksen jäsen Tommi Halkosaari.

Naiset (60 prosenttia) ovat miehiä (53 prosenttia) innostuneempia soveltamaan oppimaansa työelämään. Naisia myös kiinnostaa itsensä kehittäminen ja uralla eteneminen enemmän (72 prosenttia) kuin miehiä (58 prosenttia).

– Yleinen väite, että uralla eteneminen kiinnostaisi naisia vähemmän kuin miehiä, ei ainakaan tämän kyselyn perusteella tunnu pitävän paikkaansa vielä opiskeluvaiheessa, pohtii STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Emma Koskimaa.

Kyselystä selviää myös, että enemmistö (lähes 60 prosenttia) ammattikorkeakouluopiskelijoista on vähintään melko tyytyväisiä oman ammattikorkeakoulunsa työelämäopetukseen. Etenkin naiset tosin kaipaavat lisää ja parempaa työelämäopetusta. Lähes 70 prosenttia pitää erittäin tärkeänä, että tutkintoihin sisältyy työelämäopetusta.

– Kaikkiin koulutusohjelmiin pitäisi saada mukaan pakollinen työelämätiedon osuus, jotta asia ei olisi vain opiskelijan oman aktiivisuuden ja oppilaitoksen valveutuneisuuden varassa, Koskimaa sanoo.

Kysely toteutettiin alkuvuodesta, ja siihen vastasi yli 1 500 ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Unkari vahvistaa paimenkirjeiden lähettämisen maan poikkeustilajärjestelyjä kritisoineille – "tämä on hyvä hetki pyytää anteeksi"

Henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi puihin Rautjärvellä, matkustaja kuoli

Lauantaina ei ilmi uusia koronatartuntoja Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

Idea Jyväsjärven täyttämisestä asunnoille nousi taas esiin – kaupunki ei tyrmää ideaa, vaikka asia ei olekaan nyt ajankohtainen

Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi

Väkivalta työllisti poliisia Keski-Suomessa: Nuorison joukkokokoontumisia ei tullut tietoon

Ohisalo STT:lle: Suomen kuusi suurinta kaupunkia tarvitsevat miljardin euron raideinvestointi- ja tukipaketin – Jyväskylä jäämässä seitsemäksi suurimpana ulkopuolelle

Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen

"Aina kun meillä on ongelmia, me otamme koiria" – suomalaiset innostuivat lemmikeistä, kuten laman kynnyksellä on tapana

Hylätty auto poltettiin Jämsänkoskella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.