Ammatillisen koulutuksen opiskelijamäärät kasvoivat hitusen viime vuonna

Uusia opiskelijoita oli viime vuonna yli 125 000.

Ammatillisen koulutuksen uusien opiskelijoiden määrä kasvoi viime vuonna. Tilastokeskuksen tiedoista käy ilmi, että uusia ammattitutkinnon opiskelijoita oli viime vuonna kolme prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kaikkiaan tutkintoon johtavassa ammatillisessa koulutuksessa opiskeli viime vuoden aikana yli 125 000 uutta opiskelijaa.

Heistä runsas neljännes opiskeli tekniikan aloilla, noin viidennes palvelualoilla ja viidennes kaupan ja hallinnon aloilla. Nais- ja miesopiskelijoita oli kutakuinkin yhtä paljon, mutta he kouluttautuivat hyvin erilaisiin ammatteihin.

Esimerkiksi terveyden- ja hyvinvoinnin alojen uusista opiskelijoista yli 80 prosenttia oli naisia, kun tietojenkäsittelyssä ja tietoliikenteessä heitä oli alle kymmenesosa.

Kaikkiaan ammattitutkintoon johtavassa koulutuksessa oli viime vuonna noin 330 000 opiskelijaa. Ammattiin valmistuneita oli noin 75 000. Määrä on suunnilleen sama kuin edeltävinä vuosina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

Tilapäinen auton tarve? Jyväskylän kaupunki vuokraa kimppa-autoja myös yksityishenkilöille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.