Ammattikorkeakoulut pystyisivät ottamaan yli 2  000 opiskelijaa lisää jo syksyllä

Ammattikorkeakoulut voisivat ottaa jo ensi syksynä yli 2  000 lisäopiskelijaa, mikäli koulutuksen laajentamiseen osoitetaan rahoitus kesäkuun lisätalousarvioesityksessä. Arvion on tehnyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ammattikorkeakouluille suunnattujen kyselyjen pohjalta.

2  000 opiskelupaikan lisäys olisi noin kymmenen prosenttia ammattikorkeakoulujen syksyn aloittajamäärään. Arenen mukaan kevään toisessa yhteishaussa oli avoinna yli 20  600 aloituspaikkaa.

Eniten opiskelupaikkoja pystyttäisiin lisäämään liiketalouden, sosiaali- ja terveysalojen sekä tekniikan koulutuksiin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) arvioi STT:n haastattelussa viime viikolla, että korkeakoulujen aloituspaikkoja lisäämällä voitaisiin saada koronapandemian aiheuttamaa nuorten työttömyyttä kuriin. Kosonen kertoi tavoittelevansa aloituspaikoille selkeää rahoituspottia kesäkuun lisätalousarvioesityksessä.

Kiintiötä kasvatettaisiin kiireaikataululla

Arenen mukaan tieto rahoituksesta pitäisi saada kesäkuun alussa.

–  Aikataulu on erittäin kireä koulutuksen laajentamiseksi jo elokuun lopulla, Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen sanoo tiedotteessa.

Arenen lisäksi myös muut korkeakoulujen edunvalvontajärjestöt ovat alleviivanneet, että opiskelupaikkojen lisääminen vaatii lisää resursseja, muutoin se tapahtuu laadun kustannuksella.

Yliopistoista ainakin Oulun yliopisto on ilmoittanut lisäävänsä 250 aloituspaikkaa syksylle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.