Ammuskelu säikäytti Leppävirralla

Startti-pistoolilla ammuskeli aiheutti näyttävän poliisioperaation myöhään lauantaiyönä Leppävirran Sorsakoskella. Varkauden ja Kuopion poliisit eristivät yöllä taajaman yleisen uimarannan ja olivat valmiit rynnimään aseellisen hyökkääjän perään ennen kuin tilanteen oikea luonne selvisi.

Selkkaus alkoi, kun hätäkeskukseen tuli yöllä ilmoitus, että joku ampuu Sorsakosken uimarannalla käsiaseella järvelle päin. Poliisipartiot eristivät alueen ja tarkastivat ja puhuttivat kaikki alueelta pois pyrkineet.

Poliisin mukaan jo aikaisessa vaiheessa ilmeni, että kyse oli todennäköisesti pelkillä nalleilla toimivasta starttipistoolista, mutta tästä ei ollut varmuutta.

Lopulta poliisin eristysrenkaan luo käveli ryhmä nuoria miehiä, jotka kertoivat ampuneensa rannalla starttipistoolilla. Poliisit tarkistivat miehet ja alueen. Revolveri-mallinen starttipistooli löytyi omistajan poliisille kertomasta paikasta. Starttipistooli muistutti erehdyttävästi oikeaa asetta ulkonäöltään. Poliisi löysi samalla myös siihen sopivia nalleja.

Poliisin mukaan omistaja syyllistyi järjestysrikkomukseen, josta rangaistuksena on sakkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.