Animaatioelokuva Trolls on myös tyylitietoinen diskomusikaali

Animaatioelokuva Trolls on sitä, mitä nimi ja mainoskuvat lupaavat, eli peikkoseikkailu koko perheelle. Yllätyksenä voi tulla, että se on myös perinnetietoinen diskomusikaali. Tarinaa kuljettavat uudet kappaleet sekä sovitukset esimerkiksi Diana Rossin, Earth, Wind and Firen ja Jackson 5:n hiteistä.

Englanninkielisen version äänirooleissa Branch- ja Poppy-peikkoina ovat Justin Timberlake ja Anna Kendrick. Poikabändi NSYNCissä aloittanut Timberlake on viime vuosina keskittynyt elokuvauraan, joten Trolls on kuin paluu juurille. Etenkin soolouran alussa Timberlaken soundia verrattiin Michael Jacksonin 1980-luvun tuotantoon.

– Diskomusiikki lokeroidaan kertakäyttöiseksi, mutta jos kuuntelet sen ajan hittejä, huomaat, että Bee Gees kirjoitti joitain kaikkien aikojen parhaista biiseistä, Timberlake sanoo.

– Diskon kultakaudella tehtiin todella hyvää musiikkia.

Hyvän olon diskoa

Trollsin vanhat kappaleet ovat 1970-luvun lopulta ja 1980-luvulta. Timberlake tuli mukaan elokuvantekoon vasta myöhään, vuosi sitten. Uuden musiikin tuotantovastuu oli ruotsalaiskaksikko Max Martinilla ja Shellbackilla sekä hänellä. Joitain jo valittuja coverkappaleita unohdettiin, ja tiimi sai tehtäväkseen korvata ne uusilla sävellyksillä.

– Kun tätä hanketta luonnehdittiin minulle, se kuulosti ikään kuin animoidulta, pitkältä Abban videolta, Timberlake kuvailee.

– Tarkoitus on, että musiikista tulee todella hyvä olo.

Timberlaken alkukesän hitti Can’t Stop the Feeling, joka sävellettiin Trollsia varten, on aivan kuin Bee Gees -tribuutti.

– Musikaalikappaleiden säveltämisessä ja valitsemisessa haaste oli se, että joidenkin biisien pitää palvella elokuvan komediaa ja toisten emotionaalista nostetta, Timberlake kertoo.

– En ollut aiemmin työskennellyt niin, että biisillä on myös tarinankerronnallinen tarkoitus.

Vahvojen naisten aika

Nimenomaan animaatioissa on viime vuosina nähty vahvoja naishahmoja. Kaikkien aikojen menestyneimmäksi animaatioksi nousseessa Disneyn Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvassa sankarit ovat Anna ja kuningatar Elsa. Sankarit ovat tyttöjä myös Pixarin elokuvissa Inside Out – mielen sopukoissa ja Urhea sekä Disneyn viimeisimmässä hitissä Zootropolis – eläinten kaupunki.

Trollsissa Poppy ja Branch ovat tasaveroisia sankareita. Elokuva on parhaiten Shrekeistä tunnetun Dreamworks Animationin tuotanto.

– Haluamme kasvattaa vahvoja naisia ja rehellisiä, voimakkaita miehiä, Timberlake sanoo.

– Anna Kendrick sanoi, että nuoret naiset kasvavat hallitsemaan maailmaa, jos heille kerrotaan, että on mahdollista sekä pitää mekkoa että olla presidentti ja pelata vaikka koripalloa.

Jos Trollsin tarinaa katsoo tarkemmin, Poppy on hahmo, jonka rohkeus ja fiksuus pelastavat peikkoheimon.

– Olihan Dreamworksilla jo Shrekeissä määrätietoinen prinsessa Fiona, Timberlake muistuttaa.

– Minä haluan elää maailmassa, jossa naiset saavat tehdä mitä haluavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Yhdistyvien maakuntalehtien Ilkan ja Pohjalaisen uudeksi nimeksi Ilkka-Pohjalainen – päätoimittajaksi Markku Mantila

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Oikeus hylkäsi viitasaarelaisisän syytteet lastensa pahoinpitelystä ja uhkaamisesta

Auto pyörähti katolleen ojaan perjantaiaamuna Uuraisilla

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Uutisen takana: Tuleeko kauppahallista konserttisali? Jyväskylän päättäjät saavat pian eteensä esityksen, joka saattaa antaa vastauksen ikuisuuskysymykseen musiikkisalista

Yön uutiskooste: Postin umpisolmua ratkoo nyt apuun hälytetty selvittelyryhmä, lumilautavalmistaja Burtonin perustaja Jake Burton Carpenter on kuollut

Uusi tiedusteluvalvontavaltuutettu on saanut jo yhdeksän tutkimispyyntöä – ei kerro, millaisia tapaukset ovat

Sää viilenee hieman Keski-Suomessa, heikkoja sateita on luvassa suureen osaa maata

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.