Annika Saarikko aloittaa ministerinä tänään

Samalla tähänastinen ministeri Juha Rehula päättää työnsä ministerinä ja jatkaa kansanedustajana.

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko aloittaa tänään perhe- ja peruspalveluministerinä. Presidentti Sauli Niinistö nimittää hänet tehtäväänsä iltapäivällä.

Samalla tähänastinen ministeri Juha Rehula päättää työnsä ministerinä ja jatkaa kansanedustajana.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin kaksi vuotta sitten, että keskustalle kuuluvan ministerisalkun haltija vaihtuu kesken vaalikauden.

Saarikolla on puolisonsa kanssa pieni poika. Tästä syystä Saarikko toivoi voivansa aloittaa ministerinpestinsä vasta vaalikauden puolivälissä.

– Kyse ei ollut siitä, etten olisi pystynyt tai ettei poikani olisi kasvanut hyväksi taaperoksi muutenkin. Vaan siitä, että minä en olisi kestänyt sitä riittämättömyyden tunnetta. Toivoisin, että vanhemmuuden rooli voisi olla ensisijainen rooli yhteiskunnassa ilman, että on selityksen velkaa siitä, että valitsee perheen, sanoi Saarikko viime viikolla STT:n haastattelussa.

Saarikko on 33-vuotias ja ollut kansanedustajana vuodesta 2011. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Hänen kotinsa sijaitsevat Turussa ja Helsingissä.

Hallituksessa on tällä hetkellä kaikkiaan 17 ministeriä. Hallituksessa on viime aikoina ollut muitakin ministerinimityksiä, sillä suuren työtaakan vuoksi ministerien määrää lisättiin toukokuussa. Tuolloin aloittivat uusina ministereinä oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.), maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv.). Samassa yhteydessä osan ministereistä työnjakoa muutettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.