Annika Saarikko pyrkii keskustan puheenjohtajaksi – "En halua olla ihminen, joka jää nurkkapöytään jupisemaan"

Kansanedustaja Annika Saarikko haastaa keskustan istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin syyskuun puoluekokouksessa. Saarikko ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa tänään.

Kulmunille on odotettu haastajaa sen jälkeen, kun hän erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuksen maksuihin liittyvän kohun seurauksena kesäkuussa. Kulmuni tavoittelee jatkoa puolueen johdossa.

Saarikko kertoi tiedotustilaisuudessa arvostavansa Kulmunia ja tuntevansa suurta myötätuntoa hänen tilanteestaan. Hänen mukaansa ehdolle asettumisessa vaikeinta on haastaa istuva puheenjohtaja, mutta Saarikko perusteli päätöstään saamillaan yhteydenotoilla.

– Niiden perusteella minulle on käynyt selväksi, että keskustaväki ansaitsee vaihtoehdon. Se on myös elävän demokratian merkki, Saarikko sanoi.

– Haluan tarjota oman johtajuuteni ja persoonani keskustaväen arviotavaksi. En halua olla ihminen, joka jää nurkkapöytään jupisemaan, hän jatkoi.

Saarikko on ollut yksi ennakkosuosikeista Kulmunin haastajaksi. Heinäkuun alussa Ylen suuntaa-antavassa kyselyssä keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäsenistä Saarikko oli hieman Kulmunia suositumpi puolueen johtoon. Kyselyssä ei ollut yksilöity muita ehdokkaita.

Tuki vuosi sitten Kulmunin kilpakumppania

Saarikkoa veikkailtiin keskustan johtoon jo Juha Sipilän seuraajaksi viime vuonna, mutta tuolloin hän kieltäytyi elämäntilanteeseensa vedoten. Saarikon toinen lapsi syntyi kaksi viikkoa viime syksyn puoluekokouksen jälkeen.

Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi ensi viikolla. Viime vuoden puoluekokouksen alla hän tuki keskustan johtoon Kulmunin kilpakumppania Antti Kaikkosta.

Tänä syksynä puolestaan Kaikkonen on perhesyihin vedoten kertonut, ettei tavoittele puolueen puheenjohtajan tehtävää. Muita ehdokkaita kisaan ei ole toistaiseksi ilmoittautunut. Eilen elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi Demokraatille harkitsevansa puheenjohtajakisaan osallistumista.

Keskustan puheenjohtajan valitsee puoluekokous, joka on koolla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lintilä ei lähde mukaan keskustan puheenjohtajakisaan

Alkoholi erottaa keskustan puheenjohtajaehdokkaat

Uusimmat

Kotimaa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Jyväskylän uusi kiinteistöjohtaja varoittaa muiden taloinvestointien lykkäyksistä, jos Hippoksen suurhanke kaatuu

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.