Vanha kauna näkyy Anssi Kela -coverissa

Anssi Kelan Piirrä minuun tie -biisi sai äänekoskelaista vivahdetta sointuihinsa, kun muusikko Teppo Seppänen ja ravintoloitsija Jore Sohlman toteuttivat biisistä oman versionsa.

– Anssi Kela julkaisi Vain elämää -ohjelman hengessä Martin-haasteen, jossa kehotettiin versioimaan biisejä hänen uudelta levyltään. Itse tykkään tosi paljon Kelasta. Jore puolestaan ei Kelaa voi sietää ja ilmoitti tekevänsä videon, jos minä lähden tekemään biisiä, Teppo Seppänen selvittää.

Seppänen kuunteli levyn läpi ja valitsi Piirrä minuun tie -biisin.

– Tein biisiin jonkin verran sointumuutoksia, mutta melodioille olin uskollinen, Seppänen kertoo.

Videon parivaljakko ideoi yhdessä. Käsikirjoituksen teki Sohlman, samoin kuin kuvaukset ja editoinnin. Juoni videoon löytyi Sohlmanin vanhasta angstista.

– Taustalla on vanha tapaus. Olin portsarina äänekoskelaisessa yökerhossa, jossa oli Anssi Kelan keikka. Hän oli juuri noussut pinnalle. Minut pyydettiin turvamieheksi ja siinä piti vahtia, ettei kukaan pääse lavalle tai pyytämään nimmareita. Nopeasti saatoin Kelan sivuovesta ulos keikan jälkeen ja kysyin siinä jutustellakseni, miten keikka meni. Hän tokaisi, ettei juttele henkilökunnan kanssa tällaisista asioista. Kelan musa ei myöskään istu omaan makuuni, Sohlman kertoo.

Tällä viikolla kuvattu video julkaistiin You tube -palvelussa tänään keskiviikkona. Muutamassa minuutissa video oli jo kerännyt yli 100 katselukertaa. Sen, hyväksytäänkö biisi mukaan haasteeseen, päättää Anssi Kela itse. Haasteessa mukana olevat videot julkaistaan haasteen omilla Facebook-sivuilla. Palkintona haasteessa on Martinin custom-kitara, joita on tehty vain kaksi kappaletta. Voitto menee eniten katselukertoja keränneelle biisille. Kisa päättyy 10. marraskuuta.

– Armoton etumatka tässä annettiin muille biisin tehneille. Joillakin osallistujilla on jo kymmenisen tuhatta katselukertaa, Seppänen kertoo.

Katso video tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .