Anton Gill vahvistamaan Kipinää

Kaakkoisen alueen II-divisioonassa pelaava Koiviston Kipinä yllätti äänekoskelaisen koripallokansan hankkimalla riveihinsä amerikkalaisen Anton Gillin.

- Katseltiin ihan huvin vuoksi, että minkälaisia pelaajia oli tarjolla. Löytyi yllättävän edullisia ja hyviä, ja kun meillä oli kerran taloudellisesti mahdollisuus niin tartuttiin tilaisuuteen. Väen vängällä ei kuitenkaan vahvistusta joukkueeseen etsitty, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo paljastaa.

Kipinän joukkueessa oli takamiehen mentävä aukko, kun pelaajavalmentaja Joni Hautsalon loukattua polveaan Juuso Mäntymaa jäi ainoaksi pelintekijäksi.

25-vuotias takamies oli nuorempana rankattu Yhdysvalloissa 50 parhaan lukiopelaajan joukkoon, mutta yliopistovuosien jälkeen ura ei urjennut odotusten mukaisesti.

Viime kesänä mies pelasi Kanadassa CEBL-liigaa kahdeksan pelin verran 12,9 pisteen, 2,6 levypallon ja 1,8 syötön keskiarvoilla.

Lokakuussa Gill liittyi Dominikaanisen Tasavallan pääsarjassa pelaavan Reales LV:n miehistöön, jossa ehti pelata neljä semifinaaliottelua ennen kauden päättymistä. Sen jälkeen amerikkalainen on antanut näyttöjä NBA:n farmiliigaan saamatta sopimusta, joten pelituntuman ei pitäisi olla ainakaan kokonaan hukassa.

Äänekoskelle amerikkalainen saapuu ensi viikolla, ja mikäli kaikki on kunnossa, tapahtuu ensiesiintyminen Kipinän paidassa lauantain vierasottelussa Mikkelissä.

- Tottakai tämä auttaa pelillisesti, odotan että hänen johdollaan voitetaan kaakkoinen lohko. Nousua ei kuitenkaan tavoitella hampaat irvessä. Mutta myös pelaajille tämä on uusi elämys, monelle heistä ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus päästä näkemään mitä jenkki tuo treeneihin, Hautsalo kertoo.

Ensimmäisen kerran miehen voi nähdä tositoimissa Liikuntatalolla 8.2., kun Kipinä saa vastaansa Karhulan Veikot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sovintoehdotus hyväksytty –  sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy

Saimaannorpille kolattiin toistasataa apukinosta – huono lumitilanne vaikeutti kinosten tekemistä

Tällaista jälkeä Tuuli-myrskyn tuulet tekivät Keski-Suomessa – puita kaatui Jyväskylän kaupunkialueella

Koiran ulkoiluttaja kaatui Tikkakoskella – pelastuslaitos vei koiran kotiin

Jyväskyläläinen Iiris Markkanen uskoo kaksoissiskon saattaneen pelastaa hänet lapsena kuolemalta – identtisten kaksosten elämään mahtuu myös paljon koomisia tilanteita

Nordean verkko- ja mobiilipalveluissa häiriö – kortilla maksaminen toimii normaalisti

"Iso huuhkaja jumissa kerrostalon katolla Jyväskylän Savelassa", kuuluivat eläimenpelastustehtävän ensitiedot – lopputulos yllätti kaikki

Massiivinen työllisyyskokeilu viivästymässä syksyyn – kunnille annetaan vastuu työttömistä, mutta ohjaavatko kunnat sakkojen pelossa ihmisiä kuntouttavaan työtoimintaan?

"Ohi on", sanoi meteorologi – myrskytuulet puhkuivat tehtäväpiikin pelastuslaitoksille, mutta aamuksi tyyntyi

Seitsemän vinkkiä arkeen: asiantuntija kertoo, kuinka voit välttää sen, että lapsestasi tulee sohvaperuna

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.