Antti Rinne: Siniset ottivat hallituksen panttivangiksi Soini-äänestyksessä

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kokoomuksen puheet ja teot tasa-arvopolitiikassa ovat ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusäänestyksen jälkeen pahasti ristiriidassa.

Rinteen mukaan Soini ei olisi ansainnut eduskunnan luottamusta, koska hänen toimintansa naisten oikeuksien suhteen on ollut Suomen virallisen linjan vastaista.

–  Sinisten pieni porukka otti hallituksen tässä asiassa panttivangiksi, kun he laittoivat hallitusluottamuksen pohjaksi ministeri Soinin luottamuksen. Sillä he saivat aikaan sen, että valtapolitiikka voitti tässä äänestyksessä, Rinne sanoi STT:lle.

–  Uskon, että tuolla olisi ollut aika paljon sellaisia ihmisiä, jotka itse vapaasti äänestäessään olisivat tulleet siihen tulokseen, että Soini ei nauti luottamusta, koska hän on tehtävässään toiminut vastoin Suomen ulkopolitiikan pitkäaikaista virallista linjaa.

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ei yllättynyt luottamusäänestyksen lopputuloksesta. Feldt-Ranta esitti epäluottamusta Soinille eduskunnan täysistunnossa torstaina.

–  Hallituksen kova sisäinen valtapeli voitti ja ihmisoikeudet ja naisten oikeudet saivat väistyä. Siitähän tässä oli kysymys loppujen lopuksi, Feldt-Ranta sanoi STT:lle.

–  Kyllähän tämä lyö hallituksen tasa-arvopolitiikan kylkeen kovan lommon, se on ihan selvää.

Feldt-Ranta sanoo seuraavansa mielenkiinnolla Soinin toimintaa eduskunnan luottamusäänestyksen jälkeen.

–  On mielenkiintoista nähdä, miten Soini vastaa ensi viikolla YK:n yleiskokouksessa, jos häneltä kysytään naisten itsemääräämisoikeudesta. Aikooko hän edustaa Suomen virallista linjaa vai mikä hänen linjansa tulee olemaan. Nyt näillä sadalla kansanedustajalla, jotka äänestivät hänen luottamuksensa puolesta, on suuri vastuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.