Antti Rinne aloittaa rahaministerinä jo ensi viikolla

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne nousee valtiovarainministeriksi Jutta Urpilaisen tilalle. SDP:n puoluevaltuusto päätti asiasta aamupäivällä. Rinne sanoo pyrkivänsä aloittamaan ministerinä jo ensi viikolla.

Muita ministerivaihdoksia ei tehty, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan puoluehallitus ja -valtuusto olivat päätöksestä yksimielisiä. Ne päättivät ministerivalinnasta Rinteen esityksen perusteella.

Valtiovarainministeriön valtiosihteeriksi valittiin asianajaja Raimo Luoma ja Tuire Santamäki-Vuori siirtyy työ- ja elinkeinoministeriön valtiosihteeriksi.

Vuonna 1959 syntynyt Luoma on ollut parikymmentä vuotta SDP:n jäsen. Hän sanoi STT:lle pian nimityksen julkistamisen jälkeen, että hänellä ei ole kovin tarkkaa käsitystä siitä, mistä Rinne on hänet valtiosihteeriksi löytänyt.

Hän on työskennellyt muun muassa seitsemän vuotta TEMin ylijohtajana ja Paavo Lipposen EU-neuvonantajana 1990-luvun puolivälissä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman pitää Rinteen ratkaisua ottaa valtiovarainministerin tehtävät oikeana ratkaisuna. Joukkoja pitää hänen mukaansa johtaa edestä, ykköspaikalta.

Urpilainen siirtyy rivikansanedustajaksi. Backmanin mukaan keskusteluita hänen nostamisestaan esimerkiksi suuren valiokunnan puheenjohtajaksi ei ole vielä käyty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.