Antti Rinne on ensimmäinen Suomen pääministeri, joka osallistuu Pride-kulkueeseen – "Tuntuu täysin käsittämättömältä, että vielä vuonna 1971 homoseksuaalisuus oli rikos"

Pääministeri, SDP:n Antti Rinne osallistuu lauantaina yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta marssivaan Helsinki Pride -kulkueeseen. Rinne on ensimmäinen Suomen pääministeri, joka osallistuu Pride-kulkueeseen. Helsingin Pride on järjestäjien mukaan Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma.

Rinteen mukaan on hienoa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ei tarvitse enää kulkea yksin. Kulkueen suuri osallistujamäärä kertoo Rinteen mukaan siitä, että suomalaiset haluavat puolustaa ihmisoikeuksia ja lisätä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Viime vuonna Pride-kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan lähes 100 000 ihmistä.

– Olen itse sitä ikäluokkaa, että olen elänyt ajan, jolloin rikoslaissa syrjittiin seksuaalivähemmistöjä. Vuonna 2019 tuntuu täysin käsittämättömältä, että vielä vuonna 1971 homoseksuaalisuus oli rikos, että vielä vuonna 1981 se katsottiin sairaudeksi ja että vasta vuonna 1995 kiellettiin syrjiminen seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, Rinne toteaa tiedotteessa.

Rinteen mukaan historian toteaminen on kuitenkin tärkeää, sillä se osoittaa maailman muuttuvan parempaan suuntaan. Itsestään muutos ei kuitenkaan tapahdu, vaan siihen tarvitaan Rinteen mielestä rohkeita ihmisiä.

– Kun puolustamme rohkeasti jokaisen ihmisen jakamatonta ihmisarvoa, maailma muuttuu oikeudenmukaisemmaksi paikaksi – meille kaikille ihmisille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .