Antti Rinne palasi töihin ja eduskuntaan

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on tänä aamuna palannut sairauslomaltaan eduskuntaan. Rinne sanoi Yleisradion haastattelussa voivansa hyvin ja olevansa työkykyinen, myös pääministerin tehtäviin.

Rinne sanoi, ettei vakava sairaus ja pitkä sairausloma saanut häntä harkitsemaan vaalien jättämistä väliin.

– Ei käynyt mielessä. Kova palo on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan ja tehdä siihen muutosta, Rinne vakuutti.

Rinne, 56, sairastui joulun aikoihin vakavaan keuhkokuumeeseen lomamatkalla Espanjassa. Jälkitautina Rinteen sydänpussi tulehtui, ja myöhemmin Suomessa sepelvaltimo avattiin pallolaajennuksella.

Hän sanoi, että sairausloma ja sen jälkeinen kuntoutus on osoittanut hänelle elämän rajallisuuden ja muistuttanut, että elämä pitää elää täysillä aina. Samalla arvostus suomalaista terveydenhoitoa kohtaan on kasvanut.

Rinne piti mahdollisena ajatusta, että Suomessa myös pääministeri ja pääministeriehdokkaat julkistaisivat lääkärinlausunnon terveydentilastaan, samaan tapaan kuin presidentti.

– Ei minulla mitään sitä vastaan ole. Taidan olla tällä hetkellä ainoa pääministeriehdokas joka on kertonut terveydestään hyvin seikkaperäisesti.

Rinne kiitteli häntä vaalikentillä tuuranneita SDP:n varapuheenjohtajia, puoluevaltuuston puheenjohtajaa ja puoluesihteeriä.

– Olen ollut todella ylpeä siitä, miten meidän joukkue on toiminut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .