Anttila ja Huovinen: Talouskasvu edellyttää oikeudenmukaisuutta

Talouskasvu edellyttää sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja veronkierron sekä korruption kitkemistä, kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) Susanna Huovinen (sd.) sanoivat Euroopan neuvostossa tiistaina.

Anttila ja Huovinen puhuivat Suomen valtuuskunnan puheenvuorolla Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa. Kokouksessa käsiteltiin OECD:n vuosikertomusta.

– Kun haluamme kasvattaa tuottavuutta, pitää muistaa, että se hyödyttää eniten niitä, jotka ovat koulutettuja ja jo valmiiksi paremmassa asemassa. Meidän täytyy pitää huolta siitä, että ketään ei pudoteta kelkasta, Anttila sanoi.

– Eriarvoisuuden kasvu sekä kansakuntien sisällä että globaalisti on uhka paitsi demokratialle, ihmisoikeuksille ja oikeusvaltiolle myös talouskasvulle ja työllisyydelle. Meidän päätöksentekijöiden pitäisi olla erityisen herkkiä sille, että ihmiset eivät kokisi säästötoimia epäoikeudenmukaisiksi, Huovinen sanoi.

Kansanedustajat käsittelivät Suomen puheenvuorossa myös pakolaiskriisiä ja pakolaisten kotouttamisen onnistumisen tärkeyttä eurooppalaisille yhteiskunnille.

Sirkka-Liisa Anttila on Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja. Susanna Huovinen on valtuuskunnassa varajäsenenä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .