Arhinmäki: Soini pesee kätensä leikkauksista

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kummeksuu perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin päätymistä uuden hallituksen ulkoministeriksi.

Arhinmäen mukaan ulkoministerinä Soini pääsee kohoamaan jokapäiväisen kotimaan politiikan ulkopuolelle. Ulkoministerin tiiviin matkaohjelman häntä ei suinkaan aina nähdä eduskunnassa, kun pitää äänestää kansalaisten arkipäivää koskettavista ratkaisuista.

– Soini pääsee pesemään kätensä vaikeista, rajuista ja ikävistä leikkauspäätöksistä, Arhinmäki sanoi toimittajille eduskunnassa.

– Ei voi sanoa, että perussuomalaiset kantaisivat vastuuta pienituloisista työntekijöistä, joista vielä ennen vaaleja puhuttiin.

Heikoimmat maksumiehiksi

Arhinmäki katsoo, että tänään julkistetun hallitusohjelman maksumiehiksi joutuvat pieni- ja keskituloiset sekä lapsiperheet.

Arhinmäen mukaan tulevan hallituksen arvomaailmaa kuvaa, että armeija ja poliisi saavat lisää rahaa, mutta samaan aikaan päivähoidosta, peruskoulusta ja vanhustenhoidosta leikataan.

Arhinmäki muistuttaa, että julkisten palvelujen leikkaukset eivät juuri hyvätuloisia haittaa, mutta osuvat sitäkin kovemmin palveluja käyttäviin pieni- ja keskituloisiin perheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin.

Juha Sipilä sanoo, että kaikkien pitää osallistua, mutta kun lukee hallitusohjelmaa, osallistujia ovat ne, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa: sairaita, vanhuksia, päiväkotilapsia ja koululaisia.

Koulutukseen kohdistuvat 600 miljoonan leikkaukset ovat Arhinmäen mukaan "täydellinen vaalilupausten pettäminen", sillä ennen vaaleja sekä Sipilä että kokoomuksen Alexander Stubb lupasivat, ettei koulutusrahoista leikata.

Arhinmäki kummastelee myös puheita yliopistojen kolmannesta lukukaudesta.

– Millä ne toteutetaan jos samaan aikaan yliopistoindeksit jäädytetään eli yliopistojen rahoitus vähenee? Paketti on täysin epälooginen.

Uusimmat

Kotimaa

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.