Arhinmäki ei keskeytä kampanjaansa isyysloman takia

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri sekä presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki aikoo jäädä isyyslomalle ensi vuoden alkupuolella.

Asiasta kertoi tänään Suomen Kuvalehti verkkosivuillaan. Esikoisen syntymä tammikuussa on lehden mukaan yksi syy siihen, miksi Arhinmäki pitkitti suostumustaan ehdokkaaksi.

Arhinmäki oikoi myöhemmin uutista tiedotteella. Toisin kuin lehdessä kerrottiin, hän ei aio keskeyttää vaalikampanjaansa eikä isyysloman ajaksi valita "pätkäministeriä".

Vasemmistoliiton tiedotteen mukaan asiaan on valmistauduttu huolellisesti eikä ministerin tehtävien hoito tuota ongelmia. Isyyslomasta oli tarkoitus tiedottaa ajallaan.

- Arhinmäki pitää erittäin valitettavana, että yksityisyyden suojan piiriin kuuluva asia tuli julkisuuteen näin ja sen pohjalta tehtiin virheitä sisältävä uutinen.

Ensimmäisen ministeritason isyysloman piti vuonna 1998 pääministeri Paavo Lipponen (sd.). Ministerinvaihdoksia on tehty vain äitiyslomien vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.