Arhinmäki nosti kissan pöydälle: "Soini vetää mattoa alta naisten oikeuksien edistämiseltä"

Eduskunnassa on alkanut keskustelu ulkoministeriön hallinnonalan budjetista ensi vuodelle. Joukolta oppositioryhmiä odotetaan tänään epäluottamusesitystä ulkoministeri Timo Soinille (sin.). SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmät aikovat esittää epäluottamusta Soinille tämän aborttikannanottojen vuoksi.

Heti debatin alkuminuuteilla vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki nosti kissan pöydälle sanomalla, että lasten ja naisten oikeuksien edistäminen on ollut keskeinen Suomen ulko- ja kehityspolitiikan tavoite. Arhinmäki ihmetteli, miten voi olla, että ulkoministeri Soini esittää kannanottoja, jotka ovat tätä linjaa vastaan. Hän osoitti asiasta kysymyksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaiselle (kok.).

–  Miltä teistä tuntuu tehdä tätä työtä, kun Soini vetää jatkuvasti mattoa alta työltä naisten ja lasten oikeuksien puolesta, Arhinmäki kysyi.

Hetkeä myöhemmin vihreiden ryhmänjohtaja Krista Mikkonen säesti Arhinmäkeä.

–  On varsin kummallista, että samasta ministeriöstä tulee kahdenlaista viestiä, Mikkonen sanoi.

Sikäli kun epäluottamusesitys tulee, eduskunnan on mahdollista äänestää Soinin luottamuksesta huomenna perjantaina.

Hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ovat tällä viikolla vakuutelleet tukeaan sinisiin kuuluvalle Soinille. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan hallitus on ulkoministeri Soinin takana mahdollisessa luottamusäänestyksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.