Arkkurahat menivätkin remonttiin

Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Tapio Karhu nostaisi veteraanien korjaustukia, sillä edelleen moni remontti kaatuu omavastuuseen.

- Täällä pohjoisessa on paljon maanviljelijöitä ja metsätyömiehiä, jotka ovat olleet satunnaisissa, pienipalkkaisissa hommissa. 600-1 000 euroa saavia eläkeläisiä löytyy yllättävän paljon. Vielä jos sattuu sairastumaan, niin siihen ne säästöt meni.

Pohjois-Suomessa toimiva Karhu kertoo, että hänellä remonttien keskiarvo on noin 11 000 euroa. Hän muistuttaa, että tällä rahalla ei pitkään makseta laitosasumisen kuluja.

Remontteja joudutaan usein pilkkomaan useille vuosille, kun välillä on säästettävä omavastuuosuuteen. Sisävessattomia talojakin vielä löytyy, mutta useimmin korjataan pesutiloja.

- Pesutilat tahtovat olla hankalassa paikassa, maalla piharakennuksessa tai rintamamiestalossa kellarissa, jotka ovat hankalien, liukkauden portaiden päässä.

Pohjoisessa on paljon itse raivattuja rintamamiestiloja, eikä sieltä Karhun mukaan haluta lähteä kirveelläkään. Kotitaloa onkin usein remontoitu tietämättä mistään tuista.

- He ovat joskus tehneet isoja remontteja, mutta eivät ole tienneet avustuksista ja ovat käyttäneet niin sanotut arkkurahat pakolliseen remonttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Trooppisia öitä ja erittäin tukalaa hellettä – viikko alkoi Keski-Suomessa kuumana, ja loppuviikolla helletti vain pahenee

Katso kuvasarja: Jyväskylän uimarannat täyttyivät maanantaina helpotusta helteeseen hakeneista ihmisistä

Tähtiharrastajat juhlistivat ihmisen ensimmäisiä askelia Kuussa Jyväskylän satamassa

Laukaalaismies väärensi yhtiökumppaninsa nimen kuorma-autokaupoilla – kuusi vuotta myöhemmin tuli tuomio petoksesta

Henkilöautossa syttyi tulipalo Jyväskyläntiellä – öljyt levisivät ajoradalle, paikka voi olla liukas

Katiskasta kuolleena löytyneet laulujoutsenet voivat tulla kalastajalle kalliiksi – rauhoitetun linnun tappaminen on rikos, sanoo asiantuntija

Tunnistitko leopardiuikkarit? – Kerro meille, ketkä loikoilevat kuvassa Tuomiojärven rannalla vuonna 1959

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Huumekuski kaahasi hurjaa ylinopeutta Jämsässä – pakomatka päättyi törmäykseen poliisiauton kanssa

Dramaattinen yö Hankasalmella: Mies laittoi haulikon suuhunsa ja uhkasi ampua itsensä, jos ex-kumppani poistuisi paikalta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.