Arkkurahat menivätkin remonttiin

Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Tapio Karhu nostaisi veteraanien korjaustukia, sillä edelleen moni remontti kaatuu omavastuuseen.

- Täällä pohjoisessa on paljon maanviljelijöitä ja metsätyömiehiä, jotka ovat olleet satunnaisissa, pienipalkkaisissa hommissa. 600-1 000 euroa saavia eläkeläisiä löytyy yllättävän paljon. Vielä jos sattuu sairastumaan, niin siihen ne säästöt meni.

Pohjois-Suomessa toimiva Karhu kertoo, että hänellä remonttien keskiarvo on noin 11 000 euroa. Hän muistuttaa, että tällä rahalla ei pitkään makseta laitosasumisen kuluja.

Remontteja joudutaan usein pilkkomaan useille vuosille, kun välillä on säästettävä omavastuuosuuteen. Sisävessattomia talojakin vielä löytyy, mutta useimmin korjataan pesutiloja.

- Pesutilat tahtovat olla hankalassa paikassa, maalla piharakennuksessa tai rintamamiestalossa kellarissa, jotka ovat hankalien, liukkauden portaiden päässä.

Pohjoisessa on paljon itse raivattuja rintamamiestiloja, eikä sieltä Karhun mukaan haluta lähteä kirveelläkään. Kotitaloa onkin usein remontoitu tietämättä mistään tuista.

- He ovat joskus tehneet isoja remontteja, mutta eivät ole tienneet avustuksista ja ovat käyttäneet niin sanotut arkkurahat pakolliseen remonttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: Hypo ennustaa Suomelle taloudelle seitsemän prosentin takapakkia, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti

Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Epävarmuus kiinteistöjen kohtalosta on "murhe ja päänvaiva" sote-uudistuksessa – osa kunnista antaa nyt tilojensa rapistua, osa investoi niihin kuin viimeistä päivää

Etäsuorituksia, perumisia ja korvauksia – suomalaisten korkeakoulujen suhtautuminen syksyn vaihtoihin vaihtelee

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeiden pisteytyksessä havaittu virhe korjataan

27 hiehoa yhä karkuteillä Leivonmäen kansallispuistossa – hiekkamontulle saarrettu lauma pääsi jälleen karkuun

Finnair lisää vain yksittäisiä lentoja matkustusrajoituksista vapautettuihin maihin

Uudet liikennevalot lupaavat helpotusta Vaajakosken liikenneruuhkiin, mutta odotus jatkuu vielä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.