Armeijan maito sai Anne Kalmarin ja Jussi Niinistön hyökkäämään toisiaan vastaan – "Asioista kannattaa ottaa selvää"

Kalmari paheksui Niinistöä siitä, että Puolustusvoimat luopuu maitotuotteissa kotimaisuudesta ja siirtyy käyttämään Arlan tuotteita. Niinistö vastasi palautteeseen kipakasti blogissaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) antaa kipakkaa palautetta kivijärveläiselle kansanedustaja Anne Kalmarille (kesk.) verkkouutiset.fi:ssä Kalmarin moitteisiin puolustusvoimien ruokahuollosta.

–  Eduskunnan ruokatyöryhmän puheenjohtajan kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin lausuu asiasta julkisuuteen, Niinistö kirjoittaa verkkouutisten siteeraamassa blogissaan.

Ruokatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Kalmari paheksui aiemmin viikolla Maaseudun Tulevaisuudessa ollutta uutista, jonka mukaan Puolustusvoimat luopuu maitotuotteissa kotimaisuudesta ja siirtyy käyttämään Arlan tuotteita.

Kalmari vetosi Niinistöön, jotta valtioneuvoston periaatepäätös suomalaisen ruoan suosimisesta koskisi myös puolustusvoimia. Kalmarin mukaan kaikki syyt ja selittelyt siitä, miksi ruokaa tuodaan muualta, ovat turhaa kiemurtelua.

Niinistö muistutti Kalmaria siitä, että puolustusministerillä ja puolustusvoimilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa itsenäisen Leijona Catering -osakeyhtiön sopimuksiin. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtion omistajaohjausyksikkö ja ministeri Mika Lintilä (kesk.).

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .