Armeijan maito sai Anne Kalmarin ja Jussi Niinistön hyökkäämään toisiaan vastaan – "Asioista kannattaa ottaa selvää"

Kalmari paheksui Niinistöä siitä, että Puolustusvoimat luopuu maitotuotteissa kotimaisuudesta ja siirtyy käyttämään Arlan tuotteita. Niinistö vastasi palautteeseen kipakasti blogissaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) antaa kipakkaa palautetta kivijärveläiselle kansanedustaja Anne Kalmarille (kesk.) verkkouutiset.fi:ssä Kalmarin moitteisiin puolustusvoimien ruokahuollosta.

–  Eduskunnan ruokatyöryhmän puheenjohtajan kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin lausuu asiasta julkisuuteen, Niinistö kirjoittaa verkkouutisten siteeraamassa blogissaan.

Ruokatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Kalmari paheksui aiemmin viikolla Maaseudun Tulevaisuudessa ollutta uutista, jonka mukaan Puolustusvoimat luopuu maitotuotteissa kotimaisuudesta ja siirtyy käyttämään Arlan tuotteita.

Kalmari vetosi Niinistöön, jotta valtioneuvoston periaatepäätös suomalaisen ruoan suosimisesta koskisi myös puolustusvoimia. Kalmarin mukaan kaikki syyt ja selittelyt siitä, miksi ruokaa tuodaan muualta, ovat turhaa kiemurtelua.

Niinistö muistutti Kalmaria siitä, että puolustusministerillä ja puolustusvoimilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa itsenäisen Leijona Catering -osakeyhtiön sopimuksiin. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtion omistajaohjausyksikkö ja ministeri Mika Lintilä (kesk.).

Uusimmat

Kotimaa

Pyöräparkkeja putsataan taas Jyväskylän keskustassa

Jalkakäytävien ja pyöräteiden hiekoittaminen alkaa jo Jyväskylässä

Hätäkeskukseen voi keväällä ottaa yhteyttä myös viittomakielellä

Räjäytyksestä singonnut kivi lensi satoja metrejä, lävisti omakotitalon katon ja iskeytyi sänkyyn Hankasalmella – kahdelle syytteet

Vaajakosken ohitustien suunnitelma: Vaajavirrasta yli kahdella sillalla

PAM järjestää mielenilmauksia ensi viikosta alkaen –  Sipilän mukaan hallituksen irtisanomissuojaehdotukselle ei ole löytynyt varteenotettavia vaihtoehtoja

Tällä viikolla on hellitettävä kaasujalkaa  –  talvinopeudet tulevat voimaan

Vankila kielsi neulomisen sellissä – vanki kanteli oikeusasiamiehelle

Keuruun tehotiistai kutsuu rekryyn ja messuille – tulevaisuuden rakentamiseen kennustetaan omalla kotipaikkakunnalla

Vartiointialan lakko näkyy Jyväskylän Sokkarilla ja Forumissa – "Jatkuvaa vartiointia ei pystytä järjestämään"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.