Artesaaniruoan SM-kilpailut Jyväskylään – kategorioita riittää juomista ja kastikkeista liha- ja kalatuotteisiin: "Ruoassa näkyy kädenjälki ja sen alkuperä tunnetaan"

Jyväskylässä järjestetään ensimmäistä kertaa artesaaniruoan SM-kilpailut 13.–15. syyskuuta. Kilpailu on avoin suomalaisille, pohjoismaisille ja Baltian maiden osallistujille.

Eri kilpailukategorioita on 11 ja luokkia 60 juomista, marjoista ja kastikkeista aina liha- ja kalatuotteisiin.

– Artesaaniruoka on tehty paikallisista, suomalaisista raaka-aineista ilman ylimääräisiä lisä-, säilöntä tai väriaineita. Ruoassa näkyy kädenjälki ja sen alkuperä tunnetaan, kilpailun johtaja, projektipäällikkö Leena Pölkki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kertoo.

Kilpailutuotteiden tuomarointi on vuorossa lauantaina Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamon kampuksella Lutakossa. Paviljongissa esitellään Wemmi-syysmarkkinoiden yhteydessä lauantaina ja sunnuntaina artesaaniruokayrittäjyyttä ja -tuotteita, ja sunnuntaina esillä ovat myös SM-kisojen voittajatuotteet.

Artesaaniruoan SM-kilpailut on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Ennen Jyväskylää järjestämispaikkoina ovat olleet Tammisaari ja Raasepori.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .