Asema-aukion pahoinpitely hiljensi myös eduskunnassa

Puolueista korostettiin sitä, että kaikkien on yhdessä tuomittava tapahtumat.

Helsingin Asema-aukion tapahtumat nousivat esiin useiden puolueiden puheenvuoroissa, kun eduskunta keskusteli tänään ensi vuoden budjetista. Lukuisat puolueet tuomitsivat poliittisen väkivallan.

Uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen miestä epäillään pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta Helsingin rautatieaseman lähellä viikko sitten. Pahoinpidelty mies kuoli myöhemmin.

Muun muassa vihreiden Touko Aalto piti tärkeänä, että koko eduskunta tuomitsee poliittisen väkivallan ja äärijärjestöjen toiminnan. Myös muista puolueista korostettiin sitä, että kaikkien on yhdessä tuomittava tapahtumat.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoi, ettei myöskään kyseenalaistettaisi sitä, etteivätkö kaikki tuomitsisi Asema-aukion tapahtumia. Sipilän mielestä tämän kyseenalaistaminen vain lisää vastakkainasettelua.

– Se on selvä, että hallitus ja me kaikki täällä tuomitsemme viime päivien tapahtumat, Sipilä sanoi budjettipuheenvuorossaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kehotti kaikkia poliitikkoja tekemään voitavansa, jotta "aatteellisten päämäärien ajaminen väkivalloin loppuu".

– Useita vuosikymmeniä on kulunut siitä, kun Suomessa ihminen on saanut surmansa poliittisen väkivallan uhrina. Nyt kuitenkin keskellä Helsinkiä uusnatsien mielenosoituksessa on käyty väkivalloin ihmisen kimppuun kohtalokkain seurauksin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty on keskeinen toimija Suomen vastarintaliikkeessä

Poliisi vaatii Asema-aukion pahoinpitelystä epäilyä miestä vangittavaksi