Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty oli mukana Jyväskylän mellakassa ja pahoinpitelyssä

Mies on yksi kahdeksasta miehestä, jotka vangittiin mellakkaan liittyen elokuussa 2015.

Helsingin Asema-aukion pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty mies on epäiltynä myös Jyväskylässä elokuussa 2015 tapahtuneesta väkivaltaisesta mellakasta ja pahoinpitelystä. Vuonna 1990 syntynyt mies on yksi kahdeksasta miehestä, jotka olivat vangittuina mellakkaan liittyen elokuussa 2015.

Suomen vastarintaliikkeen mielenosoitus yltyi väkivaltaiseksi mellakaksi Jyväskylän keskustassa 1. elokuuta 2015. Poliisi otti paikalta kiinni 30 henkilöä. Tapaus päätyi syyteharkintaan 22 rikoksesta epäillyn osalta. Syyteharkinnan on määrä valmistua syksyn aikana. Epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat väkivaltaisen mellakan johtaminen, väkivaltainen mellakka, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja kolme pahoinpitelyä.

STT uutisoi maanantaina miehen olevan nykyvimpiä aktiiveja Suomen vastarintaliikkeen katutoiminnassa ja miehellä olevan taustallaan aiempia väkivallantekoja, jotka eivät liity Vastarintaliikkeen toimintaan. Esimerkiksi vuonna 2010 mies on kaatanut rikoskumppaninsa kanssa toisen miehen katuun ja potkinut tätä kasvoihin ja vartaloon. Vuonna 2011 mies on yrittänyt estää poliisia ottamasta kiinni toista miestä tönimällä ja repimällä konstaapelia. Rikoksistaan hän on saanut sekä ehdollista että ehdotonta vankeutta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .