Asiakas riehui ravintolan terassilla ja teloi portsarin polven leikattavaksi

Vaasan hovioikeus on tuominnut järjestyksenvalvojaa vastustaneen miehen maksamaan korvauksia aiheuttamastaan polvivammasta. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen jo aiemmin rangaistukseen pahoinpitelystä, mutta katsoi jääneen näyttämättä, että leikkausta vaatinut vamma syntyi kyseisessä tilanteessa.

Hovioikeus vahvisti syy-yhteyden pahoinpitelyn ja järjestyksenvalvojan nivelkierukan repeämän välillä. Tuomittu velvoitettiin maksamaan 3 000 euron korvaus kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 5 000 euroa oikeudenkäyntikuluista.

Oikeus hylkäsi järjestyksenvalvojan vaatimuksen 11 000 euron ansionmenetyksen korvaamisesta, koska näyttämättä jäi, että hänen ansiotasonsa olisi ollut vakuutuksen maksamia päivärahoja suurempi.

Pahoinpitely tapahtui kesäkuussa 2014 jyväskyläläisen ravintolan terassilla. Järjestyksenvalvoja oli kehottanut tuoleja ja pöytiä heitellyttä miestä poistumaan, mutta tämä ei ollut totellut, vaan sylkenyt ja lyönyt järjestyksenvalvojaa kasvoihin. Järjestyksenvalvoja oli joutunut painamaan miehen maahan, jossa tämä oli jatkanut rimpuilua vammauttaen samalla järjestyksenvalvojan polvea.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .