Asiakkaan pinnaa koetellaan – ajanvaraus terveyspalveluihin takkuaa yhä Jyväskylän seudulla

Ajanvaraus puhelimitse Jyväskylän seudun tai maakunnan terveysasemille on yhä tavanomaista hitaampaa. Jytellä on terveyspalveluita, kuten terveysasemia, Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla. Ongelmat kattavat myös seututerveyskeskuksen, jolla on toimintaa maakunnassa kahdeksalla paikkakunnalla.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirille ICT-palveluita tarjoavan Istekki Oy:n palvelupäällikkö Veli-Pekka Leppänen kertoo, että puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet tietoliikenneyhteyksien hidastelun vuoksi. Ongelmat kattavat Jyten ja seututerveyskeskuksen, mutta eivät ulotu Keski-Suomen keskussairaalaan.

– Häiriö johtuu järjestelmäviasta Elisan tietoliikenneverkossa. Tietoliikenneyhteyksien ongelmien vuoksi esimerkiksi potilastietojärjestelmän käyttö on hidasta, ja tämä ruuhkauttaa puhelinpalveluja. Vian syytä selvitetään Elisalla parhaillaan, Leppänen kertoo.

Leppäsen tietojen mukaan ongelmia on ollut myös Muuramessa, joka ei kuulu Jyteen.

Puhelut voivat mykistyä

Ongelmien vuoksi esimerkiksi terveysasemien ajanvaraus- ja palvelupuhelimet ovat ruuhkautuneet, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja Minna Rehn. Myös potilastietojärjestelmä Effican käyttö on ongelmien vuoksi tavallista hitaampaa.

– Asiakkaille tilanne näkyy niin, että puhelinyhteyden saaminen voi viedä normaalia kauemmin. Puhelut voivat myös mykistyä hetkeksi tai katketa kokonaan, Rehn kertoo.

Rehnin mukaan kiireettömien asioiden takia ei nyt kannata soittaa Jyten tai seututerveyskeskuksen puhelinpalveluun, vaan kannattaa odottaa ongelmien korjaantumista.

– Kiireellisissä asioissa pitää aina toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Puhelimitse pääsee läpi, mutta se voi olla hitaampaa ja yhteyksissä voi olla katkoja, Rehn sanoo.

Myös kaupungilla ongelmia

Vika koskee myös Jyten ulkoistettujen terveysasemien palveluja Tikkakosken, Säynätsalon ja Korpilahden terveysasemilla.

Minna Rehnin mukaan tietoliikenneyhteyksien ongelmien on epäilty liittyvän laitevikaan.

Jyten ja seututerveyskeskuksen tietoliikenneyhteyksissä sekä puhelinpalveluissa on ollut ongelmia jo viime viikon perjantaista alkaen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .