Astaloilla varustautunutta pienikokoista miestä epäillään ryöstöistä Eurassa

Poliisi epäilee lyömäaseilla varustautuneen ja väkivallalla uhkailleen miehen syyllistyneen ryöstöihin Eurassa Satakunnassa. Pienikokoinen, suomea puhuva mies oli vienyt olutpakkauksia Eurakoskentiellä sijaitsevasta elintarvikekaupasta vapunpäivänä iltaseitsemän tietämillä. Maksun perään kyselleelle myyjälle hän oli esitellyt pesäpallomailaa tai vastaavaa astaloa. Tummaan kypärään ja takkiin sonnustautunut mies oli poistunut paikalta pienikokoisella punaisella henkilöautolla, jota toinen henkilö kuljetti.

Poliisi epäilee kaksikon iskeneen myös Euran R-kioskiin hieman ennen puoli kymmentä illalla. Tuntomerkkeihin sopiva, sorkkaraudalla myyjää uhannut mies oli saanut saalikseen vähäisen summan rahaa ja poistunut paikalta samalla punaisella autolla.

Poliisi tavoitti kyseisen auton vielä samana iltana ja otti samalla kiinni yhden ihmisen. Autosta löytyi muun muassa arpoja, jotka oli viety Harjavallassa sijaitsevalta R-kioskilta puoli yhdeksän maissa aiemmin illalla. Harjavallassa ryöstäjä oli tehostanut vaatimuksiaan pesäpallomailalla uhkailemalla.

Rikosylikonstaapeli Jyrki Nordbergin mukaan pidätetty mies on poliisin tuttu. Hän ei kuitenkaan kerro, onko kyseessä ryöstöistä epäilty mies vai esimerkiksi kuljettajana toiminut henkilö.

– Siihen en ota tässä kohtaa kantaa, Nordberg kertoi STT:lle keskiviikkoiltapäivänä.

Ryöstöissä ei hänen mukaansa ole käytetty väkivaltaa, vaan ainoastaan uhattu sillä.