Asukkaat huolissaan: "Pääsevätkö hälytysajoneuvot perille, jos tilanne tulee päälle?" – Video: Konneveden Sirkkamäentielle on ajettu satoja tonneja soraa, mutta mikään ei tunnu riittävän

Asukkaat ovat huolissaan Konnevedellä sijaitsevan Sirkkamäentien kunnosta. Tien varrella asuva Jouko Leskinen toteaa, että tietä ei kannata ajaa, jos ei ole aivan pakko, sillä tavalliset matalat henkilöautot voivat rikkoutua tai jäädä kiinni heikkokuntoiseen tiehen.

– Työmatkalaiset, koulukyydit, kotipalvelu, posti, alueella olevien yritysten kuljetukset, kaikki kärsivät. Pahimmillaan työssäkäyvillä voi olla 25 kilometriä suuntaansa tällaisia teitä ajettavanaan päivittäin. Pikiteiden varrella ei varmaankaan käsitetä minkälaista täällä on. Entä pääsevätkö hälytysajoneuvot perille, jos tilanne tulee päälle, Leskinen kysyy.

Liikennevirastosta arvioidaan kelirikkokauden olevan pahin viiteentoista vuoteen. Syynä ovat syksyn sademäärät, alkutalven leudot pakkaset sekä kevään äkillinen lämpeneminen. Kelirikot haittaavat erityisesti hiekka- ja sorateiden liikennettä koko Suomessa.

Leskisen mukaan korjaajat ovat uurastaneet Sirkkamäentiellä päivästä toiseen ja soraa on ajettu tielle satoja tonneja. Mikään ei kuitenkaan tunnu riittävän, ja uudet kohdat tiessä pettävät.

– Puuhuollon turvaamisen nimissä tehdyt korjaukset ja muut erinäiset paikkaukset ovat jääneet tehottomiksi ja riittämättömiksi. Rahat ovat menneet ainakin osittain hukkaan. Nyt sitten korjataan isolla rahalla, jotta tie olisi jotenkin ajettavissa, Leskinen harmittelee.

– Laiha lohtu on se, että luonto on tehnyt sen, missä poliitikot ovat epäonnistuneet. Nyt tietä on pakko korjata, hän jatkaa.

Autoja jää kiinni lähes päivittäin

Keskisuomalainen kertoi aiemmin tällä viikolla, että Sirkkamäentien varrella asuva Anna Häyrinen oli nähnyt koulutaksin juuttuneen kiinni kuraiseen tiehen. Myös Häyrisen mukaan Sirkkamäentie on ollut tänä keväänä poikkeuksellisen huonossa kunnossa, ja autoja jää tiehen kiinni lähes päivittäin.

Uutisen pääset lukemaan tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .