Perheen suuri suru: Talo paloi ja kissa menehtyi

Jämsän Juokslahdentiellä keskiviikkoiltana palanut puurakenteinen omakotitalo tuhoutui asuinkelvottomaksi. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta kello 20.50 ja sammutustyöt jatkuivat läpi yön.

Henkilövahinkoja palossa ei sattunut, mutta talossa ollut kissa menehtyi.

Pelastuslaitoksen mukaan talon asukkaat olivat olleet hetkeä aiemmin olleet paikalla, mutta lähteneet ruokkimaan hevosia. Takaisin palattuaan he huomasivat talon palavan.

Alustavan arvion mukaan palo saattoi lähteä noin 140-neliöisen, kaksikerroksisen talon keittiöstä, mutta syttymissyy varmistuu vasta poliisin ja palolaitoksen tutkijoiden työn jälkeen.

Pelastuslaitoksen mukaan talo oli haastava sammuttaa, koska rakennusta oli vuosien mittaan korjailtu ja peltikaton alta löytyi monenlaisia kattokerroksia. Kaikkiaan talon päällä oli kolminkertainen katto.

Pelastuslaitos sai palokohteeseen uuden hälytyksen kello 4.15, kun purueristeet olivat jääneet kytemään.

– Se on hankala sammuttaa kerralla, kun tuli jää kytemään purueristeisiin, pelastuslaitoksen palomestari Tuomas Lyytikkä kommentoi aamulla.

Illalla kello 22:n aikaan palo oli tarttunut talon ullakkokerrokseen ja kattorakenteisiin, minkä vuoksi talon katto oli avattava palopesäkkeisiin pääsemiseksi.

Sammutustöihin osallistui puolenkymmentä sammutusyksikköä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .