Asunnoton mies käytti tyhjillään olevia mökkejä Tampereella: "Saunoi ja teki ruokaa"

49-vuotias mies on pidätetty vapaa-ajan asuntojen murroista Tampereella. Miehen epäillään tehtailleen mökkimurtoja Näsijärvellä Yläjärven puoleisissa saarissa ja mantereella.

Sisä-Suomen poliisi kertoo miehen käyttäneensä mökkejä muun muassa saunomiseen. Mies oli myös tehnyt ruokaa mökiltä löytyneistä elintarvikkeista, nauttinut juomia ja anastanut vähäisen määrän omaisuutta. Poliisille on tehty kymmeniä murtoilmoituksia joulukuun alun 2013 ja helmikuun alun 2014 välisenä aikana. Poliisi tutkii tällä hetkellä yli 30 kohdetta.

Osa murroista tehtiin tänä vuonna sulan veden aikaan ennen loppiaista. Pidätetty mies kertoo liikkuneensa kelta-oranssilla soutuveneellä ja veneen jäädyttyä kiinni jatkaneensa matkaa kävellen. Pirkanmaalla oleillut mies kertoo motiivikseen asunnottomuuden ja rahapulan. Mies on tehnyt vastaavanlaisia murtoja aiemminkin.

Mökkeihin murtauduttiin lähes poikkeuksetta samalla tavalla käyttäen: oven lasi tai oven viereinen ikkunaruutu rikkomalla.

Mies jäi kiinni, kun mökin omistajat yllättivät murtovarkaan Näsijärven saaressa sijaitsevalta mökiltään. Omistajat ilmoittivat miehestä hätäkeskukseen ja paikalle tullut poliisipartio vei epäillyn poliisin suojiin.

Poliisi pyytää alueella mökin omistavia tarkastamaan omat kiinteistönsä ja toivoo, että saisi mahdolliset valvontakameroiden tallenteet käyttöönsä. Havainnot epäillyn liikkeistä tai ilmoituksen murrosta voi ilmoittaa numeroon 071-8748140.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.