Asunto- ja palkkaedut vetävät sosiaalityöntekijöitä Viitasaarelle – palkankorotus jopa useita satoja euroja

Wiitaunioni on onnistunut houkuttelemaan sosiaalityöntekijöitä paremmalla palkalla ja asuntoedulla.

Wiitaunioni on ratkaisemassa pulaa sosiaalityöntekijöistä merkittävillä taloudellisilla eduilla, kuten nostamalla palkkaa useilla sadoilla euroilla. Sosiaalityöntekijöiden houkuttelussa Viitasaarelle ja Pihtiputaalle on päädytty erityistoimiin, koska aiemmin virkoja ei ole saatu täytettyä.

Wiitaunionin perusturvan toimialajohtaja Marja Laurila kertoo muutosten tuoneen aiempaa selvästi enemmän hakijoita.

– Moni sanoo kiinnostuneensa hakemaan juuri tuon palkan takia, Laurila kertoo.

Sosiaalityöntekijöiden rekrytointiin panostettiin Wiitaunionissa viime keväänä. Toukokuussa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto piti sosiaalityön resursseihin liittyvän valvontatapaamiseen. Wiitaunionin perusturvalautakunta päättää tänään lausunnosta aluehallintoviraston kesällä jättämään selvityspyyntöön. Aluehallintovirastossa asian käsittely on vielä kesken.

Laurilan mukaan tehostetun rekrytoinnin ansiosta työntekijäpula on nyt ohi ja tilanne rauhallinen sekä asiakasturvallisuus on taattu. Kesän aikana Viitasaarella on saatu täytettyä kaksi sosiaalityöntekijän virkaa.

– Tällä hetkellä täyttämättä on yksi sosiaalityöntekijän virka Pihtiputaan sosiaalitoimistossa. Siihen on tullut nyt neljä hakemusta ja uskon, että se saadaan täytettyä.

Wiitaunioni ei ole ainoa sosiaalityöntekijöiden rekrytointi- ja sitoutumisongelmien kanssa painiva taho. Keski-Suomessa korkeammalla palkkauksella sosiaalityöntekijöitä on jo aiemmin houkutellut ainakin Jämsä. Ammattijärjestö Talentian alueasiamies Kari Matela kertoo, että sosiaalityöntekijöiden siirtyminen työstä toiseen on yleistä valtakunnallisesti.

– Vaihtuvuus on suurta, koska sosiaalityöntekijät lähtevät parempien työehtojen ja palkan perään muualle ja muihin sosiaalialan tehtäviin.

Koulutusmääristä ja pätevien työntekijöiden riittävyydestä ei Matelan tietojen mukaan ole kyse. Kunnissa näkyy se, että vuonna 2016 voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen ei enää saa palkata epäpäteviä sosiaalityöntekijöistä tilapäisesti. Määräaikaistenkin on oltava vähintään alan opiskelijoita.

Sosiaalityöntekijöille tarjotaan nyt Wiitaunionissa 3 600 euron kuukausipalkkaa, kun ammattijärjestö Talentian jäsenkyselyn mukaan mediaanipalkka oli 3 002 euroa vuonna 2017. Palkankorotukset koskevat Wiitaunionissa myös virassa olleita työntekijöitä.

Matelan mukaan palkkakilpailua on Suomessa jo aiemmin ollut, mutta lakimuutoksen jälkeen kilpailu on kiihtynyt. Työehtosopimuksen mukaista alle 3 000 euron kuukausipalkkaa ei juuri käytetä ja palkat ovat usein 3 300 ja 3 500 euron välillä.

Wiitaunionissa tarjotaan lisäksi asuntoetu ja sitouttamispalkkio, joka maksetaan kahtena vuonna ja on 2 000 euroa vuodessa. Sosiaalityön opiskelijoita puolestaan houkutellaan mahdollisuudella käyttää työajasta 20 prosenttia opintoihin.

Toimialajohtaja Laurilan mukaan opiskelijoiden rekrytointi on yksi keino saada sitoutuneita työntekijöitä alalla, jossa vaihtuvuus on suurta.

– Olemme voineet valita myös loppuvaiheen opiskelijoita ja tehdä heidän kanssaan sopimuksia opintojen loppuun suorittamisesta. Se sitouttaa heitä samalla työyhteisöön, Laurila toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .