Asuntomurtojen määrä kasvoi hiihtolomaviikoilla

Asuntomurtojen määrä lisääntyi huomattavasti eri puolilla Suomea hiihtolomaviikoilla, kertoo poliisi.

Väli-Suomessa hiihtolomaviikolla eli viime viikolla asuntomurtoja kirjattiin yhteensä 20. Määrä on lähes tuplasti alkuvuoteen, jolloin asuntomurroista tehtiin keskimääräin 12–13 ilmoitusta viikossa. Keski-Suomessa murtoja kirjattiin yksi Jämsässä.

Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla eli viikolla 8 asuntomurtoja ilmoitettiin 30 kappaletta. Alkuvuonna vastaavalla alueella kirjattiin keskimäärin 18 murtoa viikossa.

Koko maassa tammi-helmikuussa on ilmoitettu poliisille yhteensä 363 asuntomurrosta.

Poliisi muistuttaa, että lomaillessa kannattaa asunto pitää asutun näköisenä sekä huolehtia lukituksesta ja murtosuojauksesta. On hyvä sopia esimerkiksi naapurin tai tuttavan kanssa tyhjillään olevan asunnon silmälläpidosta.

Murtoihin mahdollisesti liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa paikallispoliisille tai kiireellisissä tapauksissa suoraan hätäkeskukseen puhelinnumerolla 112.

Asuntomurrot kirjataan pääsääntöisesti nimikkeellä törkeä varkaus. Vuonna 2012 poliisiasiain tietojärjestelmään on kirjattu yhteensä 2 330 asuntomurtoa rikosnimikkeillä törkeä varkaus tai sen yritys. Törkeiden varkauksien selvitysprosentit ovat Suomessa vaihdelleet vuosittain 30–40 prosentin välillä.

Poliisin mukaan asuntomurrot liittyvät usein järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .