Asuntomurtosarjasta epäilty kolmikko kiinni Keuruulla

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut kolme nuorta liettualaismiestä epäiltyinä useista asuntomurroista Itä-Suomen alueella.

Miehet vangittiin Kuopiossa poliisin esityksestä.

Liettualaisten miesten epäillään pääsiäisviikolla murtautuneen useisiin omakotitaloihin Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä ainakin Itä-Uudellamaalla ja Kymen alueella.

Poliisi pääsi miesten jäljille Nilsiässä ja Rautalammilla tehtyjen murtojen jälkeen ja tavoitti miehet Keuruulta pitkäperjantaina.

Miehet murtautuivat asuntoihin useimmiten päivällä tai alkuillasta talojen takapuolelta. Sisällä he penkoivat paikkoja ja anastivat koruja, kelloja ja käteistä.

Kun poliisit pysäyttivät miehet, näiden autosta löytyi varastettua omaisuutta.

Autosta havaintoja

Poliisi pyytää vielä havaintoja miesten liikkeiden jäljittämiseksi. Miehet liikkuivat mustalla Volkswagen Golf -farmariautolla, jonka liettualainen rekisteritunnus on EZT794.

Poliisi toivoo autosta ja miesten liikkeistä tietoja erityisesti Itä-Uudenmaan, Kymen, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon alueelta.

Havainnot voi ilmoittaa Pohjois-Savon poliisilaitokselle puh. 050 399 7890.

Poliisi, tulli ja rajaviranomaiset selvittävät miesten yhteyttä myös aiempiin viime syksynä ja kuluvana talvena ympäri Suomen tehtyihin asuntomurtoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.