Auerin kirja kertoo poliisin tutkinnan vaiheista

Peitepoliisi Seppo lupasi seksiä - Auer epäili tätä murhaajaksi.

– En uskonut, että poliisi voisi tehdä mitään näin kökköä Suomessa, Anneli Auer sanoo perjantaina ilmestyneessä kirjassaan Murhalesken muistelmat.

Häntä syytettiin miehensä murhasta niin sanotussa Ulvilan murhajutussa, jossa oikeus lopulta katsoi hänet syyttömäksi.

Auer kertoo siitä, kuinka hän tutustui keskusrikospoliisin peitepoliisiin Seppoon ja miten hän alkoi epäillä, ettei Sepolla ollutkaan vilpittömiä romanttisia aikeita.

Poliisitutkinnan keinot olivat kirjan mukaan moninaisia. Kirjan mukaan Auerille tehtiin esimerkiksi hajutesti, jossa koira vertasi hänen koskettamansa veitsen hajua murhassa käytettyyn veitseen. Häntä kuulusteltiin lukuisia kertoja tuntien ajan. Auerin mukaan häneen käytettiin jopa vapaaehtoista hypnoosia hänen muistikuviensa selvittämiseksi.

Poliisi myös kuunteli Auerin mukaan hänen puhelintaan ja kotiaan ja pelotteli, että kuuntelu saattaisi jatkua, ellei asiaan saataisi selvyyttä.

– Jos sinun tutkintalinjasi jää auki, saat miettiä loppuelämäsi, kuunnellaanko sinua, jutun tutkija oli sanonut, Auer kertoo.

Lapsetkin kiintyivät peitepoliisiin

Keskusrikospoliisi käytti tutkinnassa apunaan myös peitepoliisia, joka hivuttautui Auerin elämään, sai tämän ihastumaan itseensä ja seurustelemaan kanssaan. Auerin mukaan lapsetkin kiintyivät peitepoliisi Seppoon, pitkään ja urheilullisen näköiseen mieheen.

Sepolla oli muka itselläänkin traaginen perhetausta. Hän sai Auerin luottamaan itseensä ja jopa lakanoiden väliin. Peitepoliisin keinot menivät ”fyysisiksi”, mutta eivät ihan loppuun asti.

– Seksiä meillä ei ollut, mutta Sepolla oli aiheesta suuret lupaukset. Saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa, Auer sanoo kirjassa.

Seppo alkoi kysellä murhasta

Kun peitepoliisi oli saanut Auerin luottamuksen, hän alkoi Auerin mukaan kysellä murhasta ja Auerin syyllisyydestä. Lopulta Auer alkoi epäillä Sepon aikeita.

– Kysyin itseltäni, voisiko Seppo olla murhaaja. Pituus ja kasvonpiirteet olivat sopivat.

Hän alkoi myös epäillä, että Seppo oli joku internetin keskustelupalstojen harrastelijadekkareista tai jopa poliisi.

Hän kysyi asiasta poliisilta, joka vastasi, ettei Seppo ole poliisi ja että Seppohan voisi olla vaikka toimittaja. Myöhemmin kävi ilmi, että Seppo oli keskusrikospoliisin palkkalistoilla.

– En ole tavannut peitepoliisia myöhemmin. Eräs henkilö väitti tunteneensa hänet ja että hän olisi kuollut myöhemmin, mutta tietoa ei ole vahvistettu, Auer kertoo STT:lle sähköpostitse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirja avaa oven murhasta syytetyn maailmaan

Uusimmat

Kotimaa

Nammo Vihtavuoren tehtaalla räjähdysonnettomuus – ei henkilövahinkoja

Jyväskyläläiset vuokralaiset raivostuivat aiheettomista siivousmaksuista: "Nyt on kyllä ihme nillittämistä" – katso kuvat "huonosti siivotuista" kohteista

Kokoomus ehdottaa mahdollisuutta kaksoiskansalaisuuden perumiseen Tanskan malliin – lähtee mukaan perussuomalaisten välikysymykseen al-Holin leiriläisistä

Liikennejärjestelyt muuttuvat Nelostiellä Puuppolan päiväkodin kohdalla – rakentamistyöt Matinmäen risteyssillalla jatkuvat

Sianlihantuotannon ympäristökestävyyttä voidaan parantaa – Agris-hanke löysi esimerkiksi tapoja vähentää vesistöjen rehevöitymistä

Googlen uutishakujen trendikärjessä tänä vuonna Notre Damen palo ja Postin lakko

Lapsen löytämä sytytin Kuopion autopalon syy? – lokakuisessa onnettomuudessa loukkaantuivat vakavasti 3- ja 5-vuotiaat lapset

Kangasvuoren moderni päiväkotikoulu loksauttaa leuat Jyväskylässä – katso kuvat

Huoltajat voivat jatkossa asioida alaikäisten lastensa puolesta Omakannassa – alaikäisen päätöskyky ja tahto vaikuttavat tietojen antamiseen

Vasta seitsemän prosenttia suomalaisista työskentelee robottien kanssa, mutta liki jokainen käyttää digitaalisia sovelluksia työssään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.